Nyhet

Aktiv Dödshjelp ute med låt om pasta

Aktiv Dödshjelp tar med seg både ‘Dolce Vita’, ‘Voi and Destroy’ og andre nye og gamle klassikere når de inntar John Dee 10. November.

Punkbandet Aktiv Dödshjelp har med tiden blitt kjent for kokko liveopptredener og umiddelbare melodier toppet med humor og ironi. I sine femten leveår har bandet turnert i både inn- og utland (hei Sverige!), og endelig skal kan et etterspørrende publikum få første smakebit av deres kommende debutalbum. På fredag slapp de singelen “Dolce Vita”, en hyllest til Italias gave til kloden: Pastaen. 

Aktiv Dödshjelp fikk sin spede start blant kompisene Jakob Schøyen Andersen (trommer), Stephan Lyngved (bass), Mattis Mandt (vokal) og Anders Bergh (gitar) på Elvebakken videregående i Oslo i herrens år 2007. På den tiden spilte de utelukkende rockecovers på revyfester og levde ut guttedrømmen. Etter jevn respons over tid forstod tenåringene at det muligens var liv laga i hobbyen, og etter utallige runder gjennom generatorer og kreative mediestudent-hoder landet de navnet Aktiv Dödshjelp med mantraet “hvis du er klar for å avslutte livet, så drar du på en Aktiv-konsert.


”Bandet forteller: “Dolce Vita” skulle egentlig være en ‘breakuplåt’ om hvor tullete og “huleboer” man blir i eget hjem når dama drar. Da spiser man foodora over vasken, spiller playstation og sprer våte håndklær på badgulvet. Men så spilte vi inn albumet i Italia og spiste rekordmye pasta og vin, og låta måtte heller bli en hyllest. Etter mange runder hvor vi kverna og kverna på teksten gikk det opp et lys… Skal denne bare handle om pasta, eller?!”. Låta handler om å nyte pasta. Og stort sett det. 

Du kan finne billetter til gigen deres, med Fights og Slugboys, her!

 


ANNONCE