Nyhet

Solidaritetskonsert for Palestina på BLÅ

På programmet finner man band som Sløtface, Daufødt og Ratthew - i tillegg til et ikke-annonsert band, samt talere og appellanter.

Følgende er fra et presseskriv skrevet av Lazy Queen-vokalist, Henrik Garcia Søberg:
Kunst og politikk har gjennom alle tider gått hånd i hånd, og det ene har ofte drevet frem det andre. I en grusom situasjon velger vi å bruke de verktøyene vi har for å spre oppmerksomhet og samle støtte til de som trenger det. Her følger en tekst vi har skrevet om vårt initiativ:

"Det er 3611 kilometer mellom Oslo og Gaza, mellom oss og et pågående og eskalerende folkemord. Likevel hører vi ropene etter hjelp helt hit - og vi akter å svare.

2,3 millioner mennesker, over halvparten av dem barn, er innesperret under blokade og konstant bomberegn, uten noe trygt sted å flykte. Tilførselen av vann, mat, strøm og medisiner er kuttet og Israel forbereder seg på bakkeinvasjon. Tusenvis av barn er allerede drept, lemmer blir amputert uten bedøvelse på grunn av manglende medisinske ressurser, de spiser 25% av anbefalt mengde og er nødt til å drikke saltvann.
Israels blokade er en form for kollektiv avstraffelse og er en krigsforbrytelse.
Når bildene av nabolag jevnet med jorden, livløse kropper, både stor og alt for små, tårene, skrikene og dødstallene ruller inn over sosiale medier er det lett å føle på avmakt, nummenhet, og fortvilelse. Det er lett å miste håpet. Men det har vi ikke råd til. Det har ikke det palestinske folket råd til at vi gjør. En av vår tids største humanitære katastrofer utspiller for våre øyne og vi kan ikke sitte stille og se bare på det skje.
Derfor har vi i Lazy Queen samlet et knippe av Oslos beste band, og sammen skal vi gjøre det vi kan; spille musikk og lage støy, og gi en plattform der vi fokuserer på solidaritet til det palestinske folket. Og ikke minst vise norske politikere at vi, folket, ønsker at Norge viser støtte til det palestinske folket og deres kamp for likeverd og frihet.
Billettinntektene fra dette eventet vil doneres til NORWAC, som siden 1994 har jobbet med å styrke og utvikle medininske tilbud i Palestina, bl.a. sammen med Mads Gilbert. Les mer om NORWAC på www.norwac.no
- Bli med på en kveld med solidaritet, samhold, kamp og musikk."

 

Foto: Marcus Grinwald
Foto: Marcus Grinwald


ANNONCE