Nyhet

Rettssaken mot Shakira begynner i Barcelona – risikerer åtte års fengsel

I dag starter den mye omtalte rettssaken i Barcelona mot den colombianske artisten Shakira. Hun er tiltalt for å ha holdt tilbake hundrevis av millioner kroner i skattepenger og risikerer bøter og fengsel.

Etter flere år med undersøkelser og forhandlinger står Shakira mandag for retten for å forsvare seg mot seks tilfeller av skattesvindel, melder ABC News.

Tiltalen hevder at artisten unngikk å betale inntektsskatt i Spania mellom 2012 og 2014, etter å ha blitt mistenkt for å ha flyttet til Barcelona tidligere enn offisielt oppgitt.

Selv om hun offisielt flyttet dit i 2015 sammen med sin daværende partner Gerard Piqué og deres barn, hevdes det at hennes egentlige flytting skjedde tilbake i 2012. En påstått skattegjeld på rundt 166 millioner kroner til den spanske staten henger over henne, og hvis hun blir tatt risikerer hun åtte år og to måneder i fengsel og en bot på cirka 276 millioner norske kroner.


Rettssaken, som startet i dag og forventes å avsluttes 14. desember, har kalt 117 vitner, inkludert representanter fra det spanske skatteetaten, frisører, treningsstudiotrenere, makeupartister og medisinsk personell. Deres vitnesbyrd tar sikte på å bekrefte hennes faktiske tilstedeværelse i Barcelona i den aktuelle perioden.

Shakira har fastholdt sin uskyld og insistert på at hun oppfylte skatteforpliktelsene sine på riktig måte i landene der hun var pålagt å betale skatt. Hun argumenterer for at hennes profesjonelle forpliktelser rundt om i verden gjorde det umulig for henne å være til stede i Spania i så mange dager som påtalemyndigheten hevder.

Oppdatering: Shakira vil unngå rettssak ettersom hun har inngått et forlik med de spanske skattemyndighetene, melder Reuters. Shakira innrømmer skatteforbrytelsene i bytte mot tre års betinget fengsel, skriver El Mundo. Hun må også betale rundt 80 millioner norske kroner i bøter, ifølge El Pais.


ANNONCE