Nyhet

André 3000 slipper soloalbum - første gang på 17 år

Den nye plata blir både uten rap, beats og bars - og vil i stedet fokusere på minimalisme og fløyter.

De aller fleste kjenner nok igjen André 3000 som medlem av Outkast i utgangspunktet.

Gruppen, som blant annet hadde en verdenshit med sangen "Hey Ya!" i 2003, ga ut sitt siste album i 2006. Etter det tok André et steg bort fra musikken, og har siden den gang ikke gitt ut noe nytt materiale (,utenom en hel del features,), - før nå.

Ifølge NME vil Outkast-medlemmets første soloplate på 17 år, New Blue Sun, bestå av 87 minutter med eksperimentell fløytemusikk.


– Jeg har lenge analysert og funnet ut hvordan jeg ville gripe det an. Jeg må føle meg glad for å dele den med andre. Jeg skjønte at New Blue Sun var noe jeg virkelig ønsket at andre skulle høre, sier André 3000 til NPR.

I intervjuet forteller André at han tok hjelp av Tyler, The Creator og Frank Ocean under skriveprosessen, og at opptakene tok ham til et annet sted musikalsk.

– Teknikeren satte opp, vi trykket på record, fant hverandre og hørte mye på hverandre. Så alt du hører på New Blue Sun er spontane komposisjoner. Vi fant det ut på stedet, fortsetter han.


Ifølge NME har André brukt kontrabassfløyte og bambusfløyte samt digitale ekvivalenter og en rekke andre treblåseinstrumenter. Albumet inneholder verken beats eller rap.

New Blue Sun er ute nå på fredag ​​17. november.

ANNONCE