Nyhet

GAFFA Photo Awards 2015: Her er årets beste musikkbilder

Vinnerne av GAFFA Photo Awards er kåret. Se alle vinnerbildene her!

Fang øyeblikket! Denne enkle, men samtidig vanskelige oppgaven hadde GAFFA gitt Skandinavias beste musikkfotografer, og man kan godt si at oppgaven er blitt løst. Magiske øyeblikk er blitt foreviget av såvel profesjonelle fotografer som entusiastiske fritidsfotografer og sendt inn til GAFFAs jury som nå er blitt enige om et vinnerbilde.

Vinneren av GAFFA Photo Awards 2015 ble den svenske fotografen Emma Lilja, som har tatt bildet øverst i denne artikkelen. Bildet viser gitaristen Bradley Griffiths fra britiske Bloody Knees, som crowdsurfer i et tettpakket publikum under en konsert i London.

— Old Blue Last er et lite spillested, så man trenger ikke noe fotopass, noe som gjør det hele mye lettere. Det var en syk konsert, og jeg har aldri opplevd så mye adrenalin i ett rom. Jeg hoppet faktisk opp på scenen for å knipse dette bilet. Jeg ble konstant skubbet i av publikum, så jeg tenkte "fuck it" og sprang opp på scenen. Jeg har aldri hatt så mange blåmerker etter en konsert, forteller Emma Lilja om sitt blinkskudd.


Bildet ble valgt ut av juryen, som i år bestod av Tord Litleskare, Johan Lothsson og Peter Ramsdal, som er redaktører i henholdsvis GAFFA Norge, Sverige og Danmark.

Jurymedlem Peter Ramsdal begrunner juryens valg slik:

— Årets vinnerbilde fanger det spontane ved intime konserter, hvor gitaristen crowdsurfer mens ølspruten står. Plakatene med påskriften "DIY" (Do It Yourself) som omgir veggene på det intime spillestedet er en glimrende touch, og de mange ansiktsuttrykkene hos både gitarist og publikum er fascinerende å se.


Over 2.000 unike musikkbilder har kjempet om prisene i GAFFA Photo Awards 2015, Skandinavias største musikkfotokonkurranse. Bildene er blitt innsendt innenfor kategoriene Årets Livefoto, Publikumsfoto, Portrettfoto, Feature og Instagram - og selvfølgelig prisen over dem alle; Skandinavias Musikkfoto.

I tillegg til hovedprisen var det også vinnere i de enkelte kategoriene Årets Livefoto, Publikumsfoto, Portrettfoto, Feature og Instagram, som ble vunnet av henholdsvis Nicolay Woldsdal, Oddbjørn Steffensen, Nicolay Woldsdal, Daniel Pedersen og André Skotte for bilder av Foo Fighters, Outkast, Sondre Lerche, OnklP & De Fjerne Slektningene og AC/DC.

Se alle deres bilder sammen med de øvrige finalistenes bilder på GAFFA.no/photo.


Emma Lilja vinner 5.000 kroner i tillegg til heder og ære. Vi gratulerer alle vinnerne!

ANNONCE