Nyhet

Soul Kitchen 25-årsjubileum med DJ Muggs(Cypress Hill) ++ på Parkteateret

Om du lurer på hvordan en hiphop kveld i Oslo utspilte seg på begynnelsen av millenniet, så er dette en kveld du absolutt ikke kan gå glipp av.

Soul Kitchen presents: Dj Muggs (US), Cypher med Pumba, Jester, Definite, Wolverine, Elling, G-Cap + overraskelser, Dj Ross // Dj Gordon the Caretaker // Dj Fade

I en tid da hiphop artister avlyste norgesbesøk over en lav sko, slo hiphop konseptet Soul Kitchen seg opp og fram med stødige og kredible bookinger. I kjelleren på So What! (lokalene huset i dag Jaeger) og etterhvert på Blå ble det arrangert legendariske konserter det går gjetord om til den dag i dag.

Det var Common som kom en time etter lydsjekk med et helt band på slep, det var Phife Dawg fra A Tribe Called Quest som rev ned huset mens gangsta-rapperen Ice-T
hang i baren, det var Petter sin aller første konsert i Norge, det var legendariske
Tha Alkaholiks, produsent-legenden Pete Rock, den første konserten i Oslo med
Xzibit med svenske Looptroop som support, Mixmaster Mike som hadde afterparty etter Beastie Boys konserten i oslo Spektrum, Smif n’ Wessun som pga trussel om søksmål fra en viss våpen gigant gikk under navnet Cocoa Brovaz og andre legender som Brand Nubian, Beatnuts og Pharoahe Monch.


I tillegg hadde de booket en ung, hvit rapper ved navn Eminem som egentlig skulle spille i 1999, men så smalt det og resten er historie. Nå har guttene bak konseptet, Torstein fra Knirkefritt og Fredrik fra Tornado, endelig fått summet seg til å feire et jubileum. Og tradisjonen tro har de invitert en av sine favorittartister til å toppe plakaten.

Dj Muggs trenger egentlig ikke noen introduksjon, sammen med sine kompanjonger B-Real og Sen Dog, toppet han listene i Norge med deres andre album “Black Sunday” som inneholdt hits som “Insane in the Brain” og “When the Shit Goes Down”. Muggs hadde også sitt eget prosjekt som het Soul Assassins gående. Det første albumet ble sluppet i 1997 og hadde med gjester som Dr. Dre, Gza og Mobb Deep. På andrealbumet som kom i 2000 bidro blant annet en ung Alchemist med flere beats. Dj Muggs oppdaget ham som 13-åring og i flere år var Alchemist hans student.

Det blir også en cypher med noen virkelig tunge norske navn, dj’s, b-boys & girls + flere overraskelser.


ANNONCE