Nyhet

Pussy Riots historie blir en TV-serie – basert på grunnleggerens selvbiografi

"Jeg angrer ingenting. Hvis Pussy Riots historie kan inspirere en ny generasjon opprørere, var det ikke forgjeves."

Det politiske punkkollektivet Pussy Riot blir portrettert i en kommende TV-serie om gruppens historie og karriere.

Ifølge Deadline har artisten og aktivisten Nadya Tolokonnikova, grunnleggeren av Pussy Riot, nylig sluttført en avtale med STX Entertainment, som skal utvikle serien.

Serien er basert på Tolokonnikovas kommende selvbiografi, og sies også å være det første manuset som får full støtte fra grunnleggeren selv.


Prosjektet skal ifølge uttalelsen skildre Tolokonnikovas reise fra å være en ung jente i Sibir, til å bli en arrangør og demonstrant, samt opprinnelsen og utviklingen til Pussy Riot. Motstanden mot Vladimir Putin vil også være en del av handlingen.

"Jeg var en fattig 20 år gammel kunstner som studerte filosofi, og han var en av de mektigste, rikeste og farligste mennene på jorden. I 2011 gikk jeg mot ham, uavhengig av konsekvensene. Etter år med fangenskap, trakassering, angrep og traumer, er jeg klar til å dele denne historien," sa Tolokonnikova i en uttalelse, ifølge Deadline, hvor hun fortsatte:

«Mine slektninger og venner har blitt forgiftet, min regjering ønsker å se meg død, men jeg angrer på ingenting. Hvis Pussy Riots historie kan inspirere en ny generasjon opprørere, var det ikke forgjeves.»


TV-serien har i skrivende stund ingen offisiell premieredato.

ANNONCE