Nyhet

Bono og Pussy Riot hyller Aleksei Navalnyj

I løpet av søndagen holdt artistkollektivet Pussy Riot en protest for å vise sin støtte til Aleksei Navalnyj. I mellomtiden kommenterte U2-frontmann Bono den russiske opposisjonspolitikerens død under en konsert ved å oppfordre publikum til å rope navnet hans.

Kunstnerkollektivet Pussy Riot holdt i helgen demonstrasjoner utenfor den russiske ambassaden i Berlin for å markere dødsfallet til den russiske opposisjonspolitikeren Aleksei Navalnyj. Demonstrantene bar store skilt med ordet «morder» og rettet kritikk mot den russiske regjeringen og president Vladimir Putin.

En talskvinne for kunstnergruppen, Nadezhda Tolokonnikova, sa til AP at Navalnyj representerte håp i Russland og at hans død har kastet en skygge over verden.

"– Det at han fantes gjorde at det føltes som endring er mulig. Selv de siste årene, etter at han ble forgiftet og etter at han ble satt i fengsel, var det håp om at han fortsatt var i live," sier hun.


Det irske bandet U2 og frontmann Bono uttrykte også sin beundring for Navalny fra scenen i Las Vegas i helgen før de oppfordret publikum:

"Det er klart at Putin aldri, aldri ønsket å si navnet hans. Så i kveld tenkte jeg at alle vi frie mennesker her, som tror på frihet, må si navnet hans. Ikke bare huske det, men si det."

Bono og publikum sang navnet til Navalnyj sammen før bandet spilte en cover av Crowded House-låten "Don't Dream It's Over" fra 1986, melder TT.


Nyheten om den 47 år gamle advokaten og opposisjonspolitikerens død under uklare omstendigheter i en straffekoloni i Sibir kom fredag ​​ved lunsjtid, svensk tid.

Navalnyj har lenge blitt beskrevet som Putins hovedmotstander. De siste dagene har flere hundre russere som hedret hans minne blitt arrestert. Navalnyjs kone, Yulia Navalnaya, anklaget i en uttalelse mandag Putin for å ha tatt livet av mannen sin.

ANNONCE