Nyhet

AKTIV DÖDSHJELP SÅ BAND-DØDEN I ØYNENE, MEN SVARTE MED DEBUTALBUM OG SIN STØRSTE HEADLINER-GIG NOENSINNE

VÅREN 2024 SMELLER DET HELE, MEN FØRST SLIPPES SINGELEN ‘N.F.B.’ 15/12

Med et 100-talls konserter i punkscenens underverden tilbakelagt, og skrale 10 låtslipp over 15 år, stod Aktiv Dödshjelp ved et veiskille. Fansen skrek etter mer, men bandet hadde enn så lenge ikke fått seg til å skrive det "jævlig vanskelige" førstealbumet. Skulle de utslette eller fortsette?

Tilfeldighetene skulle ha det til at det en sen pub-kveld ble hvisket gjetord om det ærverdige studioet Palazzo Stabile i Italia, og mulighetene det bar med seg. Aktiv Dödshjelp, som ellers nøt best av å lage musikk i venners lag “bare fordi det var gøy”, øynet muligheten for et “nå eller aldri”. De kunne vel ikke la muligheten for god mat og drikke i musikalsk lag gå fra seg?

Sammen med produsent og venn Morten Øby bar turen sørover høsten 2022, og et debutalbum ble sakte, men sikkert til. I mars slippes det hele for offentligheten, etterfulgt av bandets største headliner-gig på Parkteatret i Oslo 13. April.


Men først kommer platas andre singel - “N.F.B.” 15. Desember

N.F.B. er en ambisiøs sang som handler om å se døden i øya, som band. Se muligheten av utslettelse men velge å fortsette”, en perfekt singel å annonsere bandets mest storslagne kapittel til nå med. Forkortelsen er basert på intet annet enn pseudonymet “Norges farligste band” - “vårt alter ego; vårt slim shady, om du vil”, og en greie bandet har smykket seg med siden starten. Nå er tiden for verdensherredømme med kjærlighet til fortiden - “NFB er en slags hyllest til oss selv gjennom de siste 15 årene”.

Etter høstens suksess er gjenreisingen etter alt å dømme det riktigste valget bandet kunne ta. Albumets første singel “Dolce Vita” mottok strålende kritikker, og gjorde reint bord hva gjelder studentradiolistinger. Det hele ble feiret med låtdebut for et utsolgt John Dee i november. Fortsettelsen følger i 2024 hvor bandet lover rock av DOCG-kaliber med albumdebut, Parkteatret og festivalsommer.

 


ANNONCE