Nyhet

Roger Waters med åpent brev til Putin

Artisten har skrevet en ny uttalelse etter konsertavlysningene i Polen.

Roger Waters har i sosiale medier nå delt et åpent brev til Russlands president Vladimir Putin. I brevet oppfordrer han Putin til å inngå en våpenhvile og en diplomatisk løsning på krigen mellom Russland og Ukraina.

I samme uttalelse påpeker Waters at han ble engasjert til å skrive om Putin etter å ha lest kommentarer på sosiale medier, hvor det ble etterspurt at Waters ikke bare rettet seg mot én side i konflikten. Artisten skrev i starten av måneden et åpent brev til Ukrainas førstedame Olena Zelenska. Dette brevet har imidlertid gjort at Roger Waters har havnet i hardt vær og fått to konserter avlyst i Polen. I brevet mente han blant annet at «ekstreme nasjonalister i Ukraina hadde ledet landet ut i den katastrofale krigen». Brevet fikk også krass kritikk for å ikke ansvarliggjøre Russland for krigshandlingene. 

Konserter avlyses: Det brenner rundt Roger Waters Ukraina-uttalelser


Den tidligere Pink Floyd-bassisten hevder nå at han i månedene siden Russland invaderte Ukraina, har «prøvd å bruke sin lille innflytelse til å oppmuntre til en våpenhvile og et diplomatisk løsning som ivaretar sikkerhetsbehovene til både Ukraina og Russland».

I det nye åpne brevet til Putin henvender han seg direkte til den russiske presidenten: «Vil du se en slutt på denne krigen? Hvis du skulle svare og si: «Ja takk.» Det ville umiddelbart gjøre ting mye enklere. Hvis du skulle komme og si: 'I tillegg har ikke den russiske føderasjonen noen ytterligere territorielle interesser utover sikkerheten til de russisktalende befolkningene på Krim, Donetsk og Lubansk [sic].' Det ville også hjelpe.»

Artisten oppfordret også Putin til å sende ut en offentlig forsikring om at Russland ikke har noen interesse i å ta hele Europa, siden han «[har] barn og barnebarn, og det samme gjør de fleste av mine brødre og søstre over hele verden, og ingen av oss ville like et slikt utfall».


Han kaller videre Russlands invasjon for en «avskyelig angrepskrig». 

Roger Waters spiller på Telenor Arena 11. og 12. april. 

Les hele det åpne brevet selv her:


 

 

ANNONCE