Nyhet

ROGER WATERS: Bono er en dritt

Den kontroversielle rockelegenden slo kraftig ut mot sin irske kollega i et nytt intervju med Al Jazeera

Den nå 80 år gamle Pink Floyd-veteranen Roger Waters har aldri holdt tilbake i forhold til å uttrykke seg politisk – heller ikke når det kommer til å kritisere kollegene i musikkbransjen.

Waters, som i fjor møtte voldsomme tilbakeslag fra flere sider, har dermed tidligere fordømt blant andre Nick Cave for å ha opptrådt live i Israel til tross for landets politikk overfor sin palestinske befolkning. Nå har Waters vært rasende på U2-frontmann Bono, etter at han under et nylig show i Las Vegas valgte å minnes ofrene for Hamas sitt angrep i Israel i oktober '23.

Med sin hyllest gjør Bono arbeidet til sionistene – altså de høyreorienterte, radikale støttespillerne til Israel – ifølge Waters.


"Alle som kjenner Bono bør ta tak i anklene hans og riste ham til han slutter å være en stor dritt," sier Waters i et intervju med Al Jazeera, og utdyper:

«Vi må begynne å si til disse menneskene: «din holdning (til å støtte sionismen, red.) er ekkel og nedverdigende (...) å se Bono synge om Davidsstjernene for noen uker siden i The Sphere i Las Vegas. Det er det mest frastøtende jeg noen gang har sett."

Waters viser til en monolog Bono ga som en introduksjon til U2-klassikeren "Pride (In The Name Of Love)," der han uttalte:


"I lys av det som skjedde i Israel og Gaza, kan en sang om ikke-vold nesten virke gal eller til og med latterlig, men vi har alltid bedt om fred og for ikke-vold ... du vet hvor våre hjerter og vårt sinne er rettet imot. Så syng med oss...og de vakre barna på den musikkfestivalen."

Etter dette endret Bono en linje i sangen, så teksten lyder:

«Tidlig morgen, 7. oktober, står solen opp på ørkenhimmelen / Davidsstjernene, de tok livet av deg, men de kunne ikke ta stoltheten din», melder The Independent.


ANNONCE