Nyhet

Nick Cave og Brad Pitt viser fram nytt prosjekt

I Finland kan du se to av vår tids største stjerner i samarbeid med den britiske billedhuggeren Thomas Houseago.

Det er nå ingen tvil om at Nick Cave lett kan falle inn under kategorien multikunstner. Den australske artisten kan beskrives som alt fra poet til skuespiller til komponist, men nå også som keramiker.

Da vi alle ufrivillig satt hjemme under pandemien og hadde minimal kontakt med omverdenen, valgte Cave å kaste seg ut i keramikk. Og det har båret frukter, for verkene hans har nettopp blitt en del av en utstilling på det finske Sara Hildéen kunstmuseum.

Utstillingen heter We og skulle opprinnelig bare inneholde verkene til den britiske billedhuggeren Thomas Houseago, men han overtalte museet til at verkene til Nick Cave og Hollywood-skuespilleren Brad Pitt også skulle være en del av utstillingen. Det skriver nyhetsbyrået Associated Press (AP).


 


 

Nick Cave har sagt at de 17 skulpturer han designet, malte og glaserte mellom 2020 og i år, forteller djevelens livshistorie:

«Jeg ville lage en djevel fordi den var rød. Og jeg liker fargen på den røde glasuren», sier sangeren til AP og fortsetter:


«For meg personlig snakker det til ideen om tilgivelse eller behovet for å bli tilgitt. Det er et veldig personlig arbeid for meg».

ANNONCE