Nyhet

Vurderer du å dra på Blink-182-konserten? Da må du punge ut

Rekorddyre billetter i Oslo Spektrum.

Mange ble fra seg av glede da Blink-182 nylig annonserte verdensturné, men vel så mange har fått bakoversveis da de så billettprisene. Det skal koste flesk å se poppønkheltenes comeback etter nesten ti år uten en eneste turné. 

Når Mark, Tom og Travis i det legendariske bandet gjester Norge og Oslo Spektrum 14. september neste år, må man i skrivende stund ut med 3615 norske kroner for ståplass fremme og 2284 norske kroner for ståplass bak.

Ønsker man en helt vanlig sitteplass i midten av salen må man ut med 2268. Ute på flanken? 2237 kroner. 


Konserten er en del av Blink-182s omfattende verdensturné. Det er derfor ikke bare i Norge man har reagert på de skyhøye billettprisene. Musikkmagasinet Consequence of Sound la blant annet ut denne treffende memen for å beskrive situasjonen:

 

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Consequence (@consequence)


 

De høye prisene skyldes dynamisk prissetting, som baserer seg på tilbud og etterspørsel. Dette kan føre til at enkelte seksjoner på en konsertarenaer får skyhøye priser. Blink-182-konserten i Oslo Spektrum har imidlertid nå uvanlig høye priser i alle seksjoner. 

Dynamisk prissetting er samme modell som Ticketmaster fikk kritikk for i sommer, da Bruce Springsteens konserter i USA kostet oppimot 50 000 norske kroner. 

Band med enorm innflytelse
Siden Blink-182s spede begynnelse for nesten 30 år siden i en garasje i San Diego, har bandet solgt over femti millioner album. Gruppa har vært et av de definerende bandene i sin generasjon, og The New York Times har hevdet at «No punk band of the 1990s has been more influential than ‘blink-182’.»


Bandet er nå gjenforent og aktuelle med deres tiende studioalbum.

ANNONCE