Nyhet

Lows Mimi Parker er død

Trommeslageren og sangeren i Low døde av kreft.

Mimi Parker var trommeslager og en av sangerne i den amerikanske gruppen Low. Nå har hun gått bort bare 55 år gammel som følge av eggstokkkreft. Det skriver Pitchfork.

Low avlyste forrige måned sin planlagte Europaturné på grunn av Parkers sykdom og behandling.

Mimi Parker møtte sin ektemann og bandkamerat Alan Sparhawk mens hun gikk på barneskolen i Duluth, Minnesota. På videregående ble de et par, og i 1993 dannet de gruppen Low med Parker på vokal og trommer, Sparhawk på vokal og gitar og John Nichols på bass. Året etter slapp de debutalbumet I Could Live in Hope, med Parker og Sparhawks vokalharmonier som en sentral del av uttrykket. Musikken ble kategorisert som «slowcore».


En lang rekke plater fulgte senere, inkludert 2005s mer rockeorienterte The Great Destroyer, gruppens første på det innflytelsesrike Seattle-labelet Sub Pop som ga ut alle de påfølgende albumene deres. Gruppen byttet oppstilling flere ganger, men hadde Parker og Sparhawk som konsekvente medlemmer.

I 2018 endret Low sitt musikalske uttrykk radikalt på det mer elektronisk eksperimentelle og kritikerroste albumet Double Negative, en lyd de videreutviklet i 2021 på albumet Hey What som ble deres 13. og siste album. Her var Parker og Sparhawk de eneste medlemmene.

Se musikkvideoen til Lows Days Like These fra 2021-albumet Hey What:

ANNONCE