Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

Yeasayer, Sun Kil Moon og Explosions In The Sky er blant våre sterkeste live-anbefalinger i uka som kommer.

Ny konsertuke på gang, og MYE å få med seg i både Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Enten du liker sukkersøt indiepop med eksperimentelle elementer, postrock, bittersøte viser eller knallhard garasjerock - eller bare generell festivalstemning - har landets scener noe å by på denne uken.

Og ikke glem å stikke innom Bergenfest i Bergen og Norwegian Wood i Oslo for å få med deg Wilco da. Billettene til konserten deres på Sentrum Scene i Oslo i november ble revet bort ganske tidlig så her gjelder det å være om seg.

Her er GAFFA-redaksjonens konsertanbefalinger for de neste syv dagene!


Har du tips om konserter som burde vært nevnt i denne spalten kan disse sendes til [email protected].

Sun Kil Moon: BrukBar / Blæst, Trondheim 13. juni

Mark Kozelek virker stadig mindre og mindre triveligere i offentligheten, og man forventer nærmest å bli skjelt ut av mannen om man våger seg ut på en av hans konserter. Likefullt har han skapt mye fin musikk gjennom sin karriere, og ryktene sier at ting gikk relativt smertefritt da han spilte på Blå i Oslo tidligere i år.


Forvent mobiltelefon-forbud. Men det er kanskje bare en fordel om man virkelig skal fordype seg i musikken, eller hva?

Sun Kil Moon spiller også på Folken i Stavanger sammen med Low i morgen.


Explosions In The Sky: Rockefeller, Oslo 13. juni

Amerikanerne i postrockbandet Explosions In The Sky er i toppform som konsertattraksjon for tiden. For bare en drøy uke siden bergtok de publikum på den spanske storfestivalen Primavera Sound, og i kveld står Oslo og Rockefeller for tur.

Og som om ikke det var nok i seg selv; fantastiske Low er med som oppvarmer! Obligatorisk oppmøte, med andre ord. Vi anmeldte Explosions In The Skys ferske album The Wilderness til fem stjerner tilbake i april.


Low spiller også på Folken i Stavanger sammen med Sun Kil Moon i morgen, og på Landmark Bergen onsdag.

Yeasayer: Parkteatret, Oslo 14. juni


Yeasayer (bildet) er tilbake for fullt. I begynnelsen av april slapp de albumet Amen & Goodbye som ble tildelt seks stjerner av vår anmelder:

"Det er forståelig at Amen & Goodbye blir kalt et nikk til den eksperimentelle debuten All Hours Cymbals. Cold Night har de sugende og avanserte rytmene Brooklyn-gjengen har blitt kjent for, og den geniale kompleksiteten til Half Asleep kunne man ha skrevet et helt essay om. Kan du forestille deg ei moderne elektro-folkevise med innslag av asiatiske strengeinstrumenter dyppet i midt-østen med Bertine Zetlitz på gjestevokal?"

Les resten av anmeldelsen her.


Yeasayer spiller også på Bergenfest dagen etter konserten i Oslo.

Bergenfest: Bergenhus Festning, Bergen 15. - 18. juni


Festivalen i Bergen har røtter tilbake til 90-tallet (da som intim klubbfestival), men har siden 2012 blitt arrangert ute på Bergenhus Festning med stadig større navn på plakaten. Tidligere har blant andre Lana Del Rey, Grace Jones, Blondie og Death Cab For Cutie besøkt den estetisk vakre konsertarenaen sentralt plassert ved Bryggen, og i år er blant andre Wilco, Ghost, Sigur Rós og Astrid S blant trekkplastrene.

Iron Maiden: Telenor Arena, Oslo 15. juni


Disse britiske legendene holder det fortsatt gående med massive turnéer, maskotten Eddie The Head og en imponerende diskografi med siste tilskudd The Book Of Souls som en solid påminnelse om at Iron Maiden fortsatt har masse å komme med musikalsk.

Klar for å slå henda i været og gaule med på noen av bandets klassiske låter? Da bør du innfinne deg i Telenor Arena onsdag kveld!


Norwegian Wood, Sukkerbiten, Oslo 17. juni

Ja, det ble en litt amputert festival for den vanligvis så solide festivalen i Oslo. Programmet ble kortet ned fra tre dager til kun én kveld, festivalen ble flyttet fra Frognerbadet til Sukkerbiten. Skuffelse og bitterhet.

Men: Å se Wilco (om ikke du er i Bergen på Bergenfest) på Sukkerbiten i kveldssola kan bli en solid og fin opplevelse, og i tillegg byr programmet på Israel Nash (som også spiller på Bergenfest) og BigBang, som alltid leverer live!


Vi har fortsatt troen på Norwegian Wood. Så får de heller komme sterkere tilbake neste år...

The Getaway People: Folken, Stavanger 17. juni


På slutten av 90-tallet fikk Stavanger-bandet The Getaway People platekontrakt med Columbia Records og turnerte statene sammen med store navn som Dave Matthews Band, Barenaked Ladies, Ben Harper og Jack Johnson. Det var noe særdeles unorsk over deres blanding av funk, soul, blues og hip-hop, og selv om det har vært stille fra bandet i lang lang tid er det nok mange som ser frem til et aldri så lite live-comeback i hjembyen i forbindelse med 20-årsjubiléet i år.

Bandet spiller også på Folken lørdag denne uka, men den konserten er allerede utsolgt.


Ty Segall & The Muggers: Rockefeller, Oslo 19. juni

Sminke, masker, galskap og vingummi! Ja, Ty Segall og hans lille supergruppe The Muggers har virkelig tatt Europa på senga med sine konserter de siste ukene - blant annet på den spanske storfestivalen Primavera Sound.

Varm opp til Rockefeller-konserten søndag med noe av det herligste vi har sett på et amerikansk talkshow den siste tiden:

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem DU gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår!


Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.


ANNONCE