Nyhet

Selger låtkatalogen

GAFFA.no - alt om musikk!

Bob Dylan har gjort det. I tilleg til Bruce Springsteen, Tina Turner og flere. Nå har også arvingene til den avdøde kanadiske låtskriveren Leonard Cohen fulgt etter.

Rettighetene til Cohens legendariske låtkatalog er nå solgt. Det skriver Pitchfork.

Hipgnosis Songs Fund har sikret flertallet av rettighetene til Cohens låtkatalog, som er juridisk delt inn i Stranger Music-katalogen og Old Ideas-katalogen. Hipgnosis har sikret seg rettighetene til den såkalte låtskriverdelen av førstnevnte, som dekker Cohens låter fra debuten i 1967 og frem til år 2000.


Old Ideas – oppkalt etter albumet med samme navn fra 2012 – inneholder låtkatalogen fra 2001 til Cohens død. Og her har Hipgnosis kjøpt opphavsretten, i tillegg til låtskriverens og forlagets andel av rettighetene.

Hipgnosis ble grunnlagt av Chic-stjernen Nile Rodgers og manager Merck Mercuriadis. De eier allerede rettighetene til flere store låtkataloger, av både Neil Young, Jimmy Iovine og Lindsay Buckingham.

Leonard Cohen døde i en alder av 82 i november 2016. Etter en lang pause fra livescenen fikk Cohen en verdig avslutning på karrieren i årene frem til sin død, med omfattende turnéer fra 2008-13 og en albumtrilogi bestående av Old Ideas (2012), Popular problems (2014) og You Want It Darker (2016).


ANNONCE