Nyhet

Bob Dylan har jobbet med boken i 12 år – i år slippes den

GAFFA.no - alt om musikk!

Tirsdag 8. november gir Bob Dylan ut boken «The Philosophy Of Modern Song av Simon & Schuster».

Ifølge en pressemelding begynte Dylan å jobbe med essaysamlingen i 2010. Boken inneholder over 60 essays som Dylan har skrevet om låter av andre musikere, som Stephen Foster, Elvis Costello, Hank Williams og Nina Simone.

«[Dylan] analyserer det han kaller fellen med enkle rim, han går i dybden med hvordan tillegg av en enkeltstavelse kan svekke en sang, og forklarer til og med hvordan bluegrass kan sammenlignes med heavy metal», ifølge pressemeldingen om boken.


Jonathan Karp, direktør for forlaget Simon & Schuster, sier at boken kan sees på som en hyllest til låter av noen av de største artistene noensinne.

– Ingen andre enn Bob Dylan kunne ha skrevet «The Philosophy Of Modern Song». Stemmen hans er unik og i sitt arbeid formidler han både dyp verdsettelse og forståelse for sangene, samt menneskene som ga sangene liv, og hva sangene betyr for oss alle, sier Karp.

Bob Dylan vant Nobelprisen i litteratur i 2016 – for sangene sine, ikke for bøkene sine. Siden den gang har han gitt ut albumet Rough And Rowdy Ways i 2020. 


ANNONCE