Nyhet

Eddie Vedder avslører gjestelisten på den nye plata – hør ny singel

GAFFA.no – alt om musikk!

Pearl Jam-frontmannen annonserer en stjernespekket gjesteliste på sin nye soloskive, og forteller en hjerteskjærende historie om sin far. 

Eddie Vedder avduker nå gjestelisten på sitt kommende soloalbum Earthling. Der vil han ha med segg giganter som Elton John, Ringo Starr og Stevie Wonder. I tillegg vil Red Hot Chili Peppers-trommeslager Chad Smith og tidligere gitarist Josh Klinghoffer også delta.

Vedder har nå også delt tredje singel fra prosjektet, "Brother the Cloud".


Pearl Jam-vokalisten forteller i et intervju med det britiske musikkmagasinet MOJO hvordan plata også kom til å inneholde gamle innspillinger av hans avdøde far:

– Jeg ble aldri kjent med min ekte far. Jeg har kanskje møtt ham tre eller fire ganger som barn, men han var bare, du vet, en venn av familien. Det hadde vært fint å ha vært i rommet med ham på et tidspunkt før han døde da jeg var 13. Jeg skulle gjerne ha fortalt ham at jeg visste at han var faren min, men det skjedde ikke.

– Men så skjedde det villeste for omtrent ti år siden, fortsetter Vedder i intervjuet. 


– Noen av de gamle traverne på Chicago Cubs møtes og spiller baseball, så jeg drar ned dit hvert annet år, henger med dem og lærer ting jeg kan lære barna mine. Jeg er også baseballtrener. En av de gamle spillerne er en lærd trompetist.

– Jeg så ham etterhvert spille hornet på en liten klubb i Arizona, og han som spilte keyboard for ham viste seg å ha vært bestevenn med faren min. To år senere kom han med noen bilder av de to i et lite kjellerstudio. Noen år etter det igjen kom han med en CD med fem sanger hvor faren min sang. Jeg bar rundt på den CD-en i to til tre måneder, ikke klar til å høre den. Så en dag kunne jeg endelig ta meg sammen, og etter et par flasker vin tok jeg den på i Argenina. Og han var god. Det var fantastisk - som om han hadde lagt igjen en beskjed til meg."

Vedder har sammen med produsenten Andrew Watt laget en liten collage av opptakene, som følger med mot slutten av den nye plata.


Hør den nye singelen her:

 


ANNONCE