Nyhet

Hør hittil uutgitte liveopptak fra Tom Waits

Elleve år etter forrige studioalbum kaster legenden ut nye godbiter til fansen.

Det har nå gått mer enn ti år siden den 71 år gamle amerikaneren Tom Waits sist hadde en albumoppdatering. Det var med albumet Bad as Me, som ble gitt ut i 2011. Hans siste liveopptreden fant sted to år senere.

Nå har Waits endelig annonsert «nytt» innhold, i form av flere tidligere uutgitte liveopptak med godt tjue år bak seg. Innspillingene vil være å finne som bonusmateriale på nyutgivelsen av de to albumene Alice og Blood Money, som slippes i oktober i anledning albumenes tjueårsjubileum.

Begge albumene ble skrevet i samarbeid med Waits' kone Kathleen Brennan, og ble utgitt 7. mai 2002 i forbindelse med parets samarbeid med dramatikeren og teatersjefen Robert Wilson.


Musikken fra Alice er skrevet til Wilsons avantgardeopera med samme navn, mens musikken fra Blood Money er hentet fra Wilsons oppsetning av stykket Woyzeck, opprinnelig skrevet av den tyske dramatikeren Georg Buchner.

Teaterforestillingen Woyzeck hadde urpremiere på Betty Nansen Theatre tilbake i 2000, hvor Waits selv var til stede. I 2013 slo Waits og Wilson seg sammen igjen for en forestilling. Her skrev de musikkteaterstykket Death Car, som hadde urpremiere 7. november 2014 på Det Kongelige Teater.

Jubileumsutgavene er ute 7. oktober, men du kan allerede nå høre to av de tidligere uutgitte liveopptakene her:


ANNONCE