Nyhet

Rammstein deler detaljer om nytt album – etter global skattejakt

GAFFA.no – alt om musikk!

I begynnelsen av mars offentliggjorde Rammstein det nye albumet Zeit og slapp samtidig albumets første singel med tilhørende musikkvideo.

Se videoen her:


Da bandets utsolgte arenaturné ble utsatt som følge av pandemien, brukte Rammstein tiden på å skape Zeit. Albumet slippes 29. april, nesten nøyaktig tre år etter forrige plate.

På tittelsporet synger vokalisten Till Lindemann om forgjengelighet og den dyrebare, flyktige lykken man finner i det perfekte øyeblikket.

Det har også pågått en skattejakt før detaljene rundt det nye albumet ble offentliggjort. Etter en skattejakt rundt om i verden er alle de 11 Zeit-kapslene nå funnet ved hjelp av koordinater. Kapslene ble funnet i Australia, Østerrike, Frankrike, Finland, Mexico, Nederland, Polen, Storbritannia og USA. De elleve kapslene bar på albumets låtliste. Alle som fant en kapsel vant også to billetter inkludert reise og overnatting til en valgfri Rammstein-konsert.


 1. Armee Der Tristen
 2. Zeit
 3. Schwarz
 4. Giftig
 5. Zick Zack
 6. OK
 7. Meine Tränen
 8. Angst
 9. Dicke Titten
 10. Lügen
 11. Adieu

Det er snart 30 år siden bandet spilte inn debutalbumet Herzeleid i Polar Studios i Stockholm. Nine Inch Nails-frontmann Trent Reznor falt raskt for albumet, og brukte to av Rammsteins sanger for lydsporet til David Lynchs film Lost Highway.

Siden den gang har bandet solgt mer enn 20 millioner album rundt om i verden og har turnert mye. 24. juli skal de spille en av Norges største konserter. 


ANNONCE