Nyhet

Nå heter han ikke Kanye West lenger

GAFFA.no - alt om musikk

Rapperen, tidligere kjent som Kanye West, heter nå offisielt Ye. 

En dommer i Los Angeles har nå godkjent Ye’s søknad om juridisk navneendring, skriver Hollywood-mediet Deadline ifølge nyhetsbyrået dpa. 

44-åringen er døpt Kanye Omari West, men søkte om navnebyttet i august, som følge av “personlige årsaker”. Men navnet Ye har lenge ulmet hos artisten. 


I 2018 tvitret Ye at han “the being formally known as Kanye West / I am YE”, eller da “vesenet formelt kjent som Kanye West / Jeg er YE”. Samme året ga han også ut albumet Ye. 

Rapperen er en dedikert kristen, og har blant annet avholdt søndagsmesser og bruker en rekke religiøse motiver i musikken sin, blant annet på gospelalbumet Jesus Is King. Han har også tidligere forklart at “Ye” har religiøs betydning.

– Jeg mener at “Ye” er det mest bruke ordet i Bibelen, fortalte han i et intervju i 2018. 


– I bibelen betyr det “deg”. Så jeg er deg. Det er oss. 

Videre forklarte Ye at “det er avspeilinger av det gode i oss, det dårlige, det forvirrende – alt”.

Ye ser ut til å være på gjennomreise i Europa, og har nylig hatt noen oppsiktsvekkende besøk i både Venezia og Trollhättan, en by i Sverige. 


I Venezia framførte rapperen flere låter i et bryllup, meldte Rolling Stone søndag. Han var da ikledd en maske flere har sagt likner på den såkalte «Frontman» fra Netflix-serien Squid Game.

I Sverige ble Ye observert på McDonalds, skriver svenske Aftonbladet – og lister blant annet opp bestillingen til artisten. Det er ikke første gang svenskene ikke klarer å beholde roen rundt Ye, i 2016 ble det fullt kaos da han besøkte Ikea i Ämhult og fansen flokket rundt varehuset.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Coldplay sitt nye album – Overprodusert og blodfattig emoji-poprock


ANNONCE