Nyhet

Björk lager album for deg som er hjemme til 22

GAFFA.no - alt om musikk!

Den islandske artisten kommer snart med nytt album, og det blir noe utenom det vanlige.

Björk har jobbet på et nytt album de siste månedene og nå deler hun flere detaljer om det kommende slippet, skriver NME.

I et intervju med den islandske avisen RÚV sier Björk at hennes tiende studioalbum er for mennesker som lager klubber hjemme i stuen sin, begrenset til deres egen boble.


Artisten, som er kjent for sine ærlige uttalelser og filterløse uttrykk – som når hun beskrev uttalen av Björk som «it rhymes with jerk» – beskrev det soniske aspektet ved albumet med dette levende bildet:

– En mann som headbanget, og senere satt seg ned igjen og fikk enda et glass rødvin, og alle er hjemme ved 22-tiden, ferdigdanset og alt.

Låtene på platen kommer for det meste å ligge på rundt 80-90 BPM, ifølge Björk, som er det tempoet artisten går i.


– På det nye albumet er det mye chill i den første halvdelen av låten, og ro i andre halvdelen, men når det er ett minutt igjen blir låten til en klubb, la Björk til.

Musikeren erkjente videre at hun aldri har hatt det så bra som under koronapandemien, og har ikke følt seg så opprømt og energisk siden hun var 16 år. Men Björk konstaterte at islendingene har vært heldig, da de har klart seg bra sammenliknet med andre nasjoner som har blitt rammet av pandemien.

Björk fikk sitt internasjonale gjennombrudd med den alternative rockegruppen The Sugarcubes, og oppløsningen av gruppen i 1992 markerte starten på en imponerende solokarriere for Björk. Hun slapp albumet med den passende tittelen Debut i 1993 og har siden utviklet en helt unikt uttrykk gjennom de åtte følgende studioalbumene. Det kommende albumet, som ikke har en tittel enda, følger opp Utopia fra 2017.


LES OGSÅ: Scandirocken er i trygge hender hos Lüt, mener vår anmelder

ANNONCE