Nyhet

Ny turne og nytt band

GAFFA.no - alt om musikk!

Forrige uke startet legendariske Bob Dylan sin nye turne, og markerer den 80 år gamle veteranens tilbakekomst på veien, etter mer enn halvannet års pause.

Annonsert som en «World tour 2021-24», ble turneen sparket i gang på Milwaukees Riverside Theater tirsdag forrige uke, med et show som hovedpersonen dedikerte til jazzgitaristen Les Paul – mannen bak den ikoniske Gibson-gitaren med samme navn.

– Vi vet at han var herfra, og vi vil gjerne hylle han med et show, sa Dylan fra scenen.


På konserten – Dylans første siden desember 2019 – var det også klart at både backingbandet og set-listen har gjennomgått store forandringer.

Både ved åpningskonserten i Milwaukee og de følgende konsertene i Chicago og Cleveland, fremførte Dylan og bandet mest fra deres seneste album, Rough & Rowdy Ways. Albumet ble kritikerrost i 2020, men på konserten i Milwaukee at de ble fremførte live for første gang.

Det er også nye ansikter i bandet, både trommeslager og mangeårig gitarist Charlie Section er byttet ut på turneen. Den Nashville-baserte produsenten og gitarist Doug Lancio inntar scenen, han har langvarige samarbeid med Patty Griffin og John Hiatt bak seg. Med sitt daværende band Bedlam, står også Lancio bak musikken til Tarantino-filmen Reservoir Dogs tilbake i 1992. Lancio har også turnert med Tom Jones i senere år.


Bak trommene på Dylans turne sitter 56-årige Charley Drayton, også med en imponerende CV. Drayton var medlem av Keith Richards prosjekt The Z-Pensive Winos fra bandet ble dannet i 1987 og frem til 1992. Drayton har også spilt med nevneverdige som Paul Simon og Neil Young.

Senest i sommer var Dylan albumaktuell, da han ga ut samlingen Springtime in New York, med opptak fra 80-tallet.


ANNONCE