Nyhet

Se Dave Grohl og datteren tolke Amy Winehouse

GAFFA.no - alt om musikk!

Violet Grohl synger «Take the Box» sammen med sin far og Greg Kurstin i den femte utgaven av Hanukkah Session.

Dave Grohl har fått hjelp av sin datter Violet Grohl i den seneste utgaven av Hanukkah Sessions 2021, der de spiller et cover av Amy Winehouse sin låt «Take the Box».

Hannukah Sessions er en serie av videoer der Foo Fighters-vokalisten sammen med produsent Greg Kurstin leverer åtte covers av jødiske kunstnere til hver av de åtte dagene i den jødiske høytiden.


Winehouse-coveret er det femte coveret i rekken og det første med en ekstra gjest, Grohls datter. Violets vokal minner skremmende mye om Winehouse sin og hun får støtte fra to backup-vokalister, mens Kurstin styrer pianoet og Dave takler trommene.

Det er ikke første gang at Dave Grohl gjør et musikalskt nummer med datteren sin. Violet har gjestet en rekke av Foo Fighters sine konserter gjennom årene. Sist hun var på scenen var da bandet headlinet festivalen Lollapalooza i august.

Grohl har avsløt at han har ønsket å samarbeide med Violet når tiden kommer for hennes debutalbum. 15-åringen har nemlig planer om å spille inn et shoegaze-album.


«Jeg spurte henne en dag: 'Hvis du skulle spilt inn en plate, hvordan forestiller du deg at den ville lyde?' Og hun sa: 'Du vet, noe innen den der shoegaze-greia. Å, og pappa, jeg trenger den nye gitarpedalen. Den heter Loveless, og jeg vil at gitaren min skal høres ut som My Bloody Valentine», informerer Dave Grohl om i et intervju med Sunday Times Culture.

Hannukah Sessions 2021 har bydd på fire andre covers. rohl og Kurstin har så langt opptrådt med Van Halens «Jump», Barry Manilows «Copacabana», Ramones' «Blitzkrieg Bop» og Lisa Loebs «Stay (I Missed You)».

De to artistene startet prosjektet i fjor, hvor de blant annet laget coverversjoner av låter fra Drake, Peaches, Beastie Boys og The Velvet Underground.


På slutten av 2020-utgaven delte Grohl noe ord om hva prosjektet betyr for han: «Når 2020 nærmer seg slutten, og enda en Hanukkah slutter (min første!), blir jeg påminnet om de to tingene som har fått meg gjennom dette året: musikk og håp.

Dette prosjektet, som opprinnelig startet som en dum idé, vokste til å representere noe mye viktigere for meg. Det viste meg at den enkle gesten med å spre lykke og glede går langt, og når vi ser fremover, bør vi alle gjøre en innsats for å gjøre det, uansett hvor mange lys som er igjen for å tenne menorahen».

Foo Fighters er neppe redde for å kaste seg ut i såkalte «tullete ideer». Grohl og resten av Foo Fighters, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Pat Smear, Chris Shiflett og Rami Jaffee, har også et annet prosjekt som kjører på sidelinjen. De skal nemlig alle spille hovedrollen i den kommende skrekkkomedien Studio 666, som kommer på amerikanske kinoer i februar 2022. 


Tidligere i år slapp bandet også albumet til deres nye alter ego Dee Gees, og i juli ga det ut det disko-inspirerte albumet Hail Satin. Albumet byr blant annet på flere cover av Bee Gees låter.

Se videoen av Dave Grohls datter synge Amy Winehouse her:


LES OGSÅ: Anmeldelse: Gåte minner tidvis om skrik og skrål i Ronja Røverdatter.

ANNONCE