Nyhet

Björk med to konserter i Norge

GAFFA.no – alt om musikk!

Den legendariske artisten kommer til Olavsfest i Trondheim og Bergenhus Festning. 

Björk, som gjennom flere tiår har påvirket populærkulturen og flyttet grenser med sin hvileløse skapertrang og beinharde integritet, kommer til Norge neste år.

Hun spiller ikke bare én, men to konserter på sin visitt i landet vårt. 


LES MER: The Cure til Oslo

Først spiller hun under Olavsfest i Trondheim, 30. juli 2022. Deretter spiller hun på Bergenhus Festning 3. august 2022. 

Tidligere i høst startet islandske Björk et nytt kapittel i sin eventyrlige karriere med fire «Björk Orchestral»-konserter på Island. Neste år tar hun med seg samme konsept på turné, samtidig som hun også skal spille sammen med strykeorkesteret Trondheimsolistene når hun gjester Trondheim. 


LES MER: Artister med merkelige hobbyer

Björk platedebuterte under eget navn allerede som 11-åring, og som vokalist i Sugarcubes fikk hun senere et navn blant indiepopfans over hele verden.

Men det store sologjennombruddet kom med «Debut» (1993), av mange sett på som et av 90-tallets viktigste og beste album. Hun fulgte opp denne sensasjonen med den minst like kunstneriske og kommersielle suksessen «Post».


Etter dette fikk karrieren et mer lavmælt og introspektivt preg, med elektronisk funderte «Homogenic» (1997) og mykere «Vespertine» (2001) som tidlige høydepunkt. Det konseptuelle ble så stadig viktigere, og Björk begynte å grave dypt og utforskende i teknologi og lydbilder – som på vokalbaserte «Medúlla» (2004) og interaktive «Biophilia» (2011).

ANNONCE