Nyhet

The Weeknd og Daft Punk saksøkt for å ha plagiert deler av «Starboy»

GAFFA.no - alt om musikk.

Daft Punk og The Weeknd er ifølge kilder saksøkt for å ha stjålet beaten til superhiten Starboy.

Ifølge NME er superstjernen og den franske robotduoen saksøkt grunnet låta Starboy. Det er den somalsk-amerikanske dikteren og singer/songwriteren Yasminah som saksøker hitmakerne for fem millioner amerikanske dollar for å stjele hennes låt Hooyo. Ifølge Yasminah går ikke anklagen kun på å etterligne låtas beat, men også for å bruke «samme hook, samme toneart og lignende tempo».

Starboy ble gitt ut i 2016, mens Yasminah slapp sin låt i 2009. Hun påstår at The Weeknd (bildet) - med det borgelige navn Abel Tesfaye - kun kjenner hennes sanger på grunn av sin østafrikanske bakgrunn. Ifølge TMZ har Yasminah tidligere truet Tesfaye med søksmål grunnet Starboy, men deres to produsenter fikk ordnet en avtale.


LES OGSÅ: Faithfull slipper låt med Nick Cave.

Yasminah påstår imidlertid at hun aldri fikk økonomisk kompensasjon for avtalen og at det er derfor hun nå saksøker The Weeknd og Daft Punk.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Låta Starboy er viktig for The Weeknds persona samt den teatralske musikkvideoen som forteller om hvordan The Weeknds gamle «jeg» blir slått ihjel av hans nye alter ego - Starboy. Låta er også tittelsporet på hans tredje album, som satte ny Spotify-rekord for antall avspillinger da det ble gitt ut i november 2016.


LES OGSÅ: Er dette «årets viktigste musikkbok»?


Hør Yasminahs sang Hooyo her.

ANNONCE