Nyhet

Pussy Riot-aktivist «overbevist» om at Russland forgiftet ham

GAFFA.no - alt om musikk.

En aktivist tilknyttet den russiske protestgruppa og punkbandet Pussy Riot sier han er «overbevist» om at han har blitt forgiftet av russisk etterretning.

Canadisk-russiske Pyotr Verzilov, som ble skrevet ut av sykehus i Tyskland onsdag, sier til den tyske avisen Bild at det trolig var Russlands militæretterretning GRU som forgiftet ham.

— Forgiftningen var så profesjonell at jeg ikke kan trekke noen annen konklusjon, sier han.


— Det er mulig de prøvde ut en ny giftcocktail på meg, for forgiftningen min oppførte seg annerledes enn andre tilfeller: det tok ikke flere dager før jeg merket noe, jeg ble akutt syk med en gang, fortsatte han.

LES OGSÅ: Kim Larsen er død.

Verzilov ble lagt inn på en klinikk i Moskva tidligere denne måneden etter å ha vist symptomer som synstap og desorientering. Han ble senere fløyet til Tyskland og lagt inn på sykehus i Berlin. Der sa legene at Verzilov muligens kan ha blitt utsatt for en gift som rammer nervesystemet.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Da legene skrev ham ut onsdag, gjentok de at symptomene han hadde trolig skyldtes at han hadde fått i seg en eller annen gift. De kunne imidlertid heller ikke da slå fast med sikkerhet hva som forårsaket sykdommen hans.


Verzilov og andre Pussy Riot-medlemmer sonet 15 dager i fengsel etter å ha stormet fotballbanen under VM-finalen i juli i protest mot angivelig mishandling fra russisk politi.

LES OGSÅ: Anmeldelse av Imogen Heap i Oslo.

Selv sier Verzilov at han tror han kan ha blitt forgiftet på grunn av sitt forsøk på å granske dødsfallene til tre russiske journalister i Den sentralafrikanske republikk i juli.


— Jeg tror det er grunnen til at russisk etterretning ville forgifte meg. Jeg tror det er et mer sannsynlig motiv enn demonstrasjonen under VM, sa Verzilov, som ønsker å dra tilbake til Russland nå som han har blitt skrevet ut.

(©NTB)

ANNONCE