Nyhet

Flere norske artister til Reeperbahn-festivalen

GAFFA.no - alt om musikk.

Når bransjefestivalen i Hamburg setter i gang på onsdag, er det med hele 13 norske artister på plakaten. GAFFA.no pratet med et par av disse om forventingene rundt festivalen.

— Tyskerne har lave krav til komfort. Jeg har sovet nok på nedrunka madrasser i okkuperte hus. Jeg er for gammel for sånt nå.

Kristopher Schau, frontmann i The Dogs, er desidert bandmedlemmet med lengst tid i gamet blant de norske artistene som opptrer på Reeperbahn Festival. På torsdag står The Dogs klare til å spille for det tyske publikummet under festivalen som teller hele 600 konserter fordelt over 70 spillesteder på fem dager.


— Det er deilig å endelig komme i gang. Vi har snakket lenge om å komme i gang i Tyskland.

Konserten på festivalen er The Dogs' første konsert i landet. Bandet har tidligere spilt i Danmark, Sverige og Finland, og tror at Turbojugend i Hamburg kan være med på å gjøre at det kommer flere på konserten deres på festivalen.

— Hvis du gjør en ræva gig kommer det ikke flere folk neste gang. Så du må bare gå inn og klinke til på alle mulig måter, forteller Schau.


LES OGSÅ: Smashing Pumpkins slipper nytt.

Med tysktimer fra åttitallet i baklomma har han planer om noen fraser fra scenen.

— Det blir noe sånn «guten tag» og «wir The Dogs von Norwegen» og sånn. Det er det gøyeste som finnes, gå inn og synes mest mulig.


From Toten with love

Fredag står totning, og nesten anmeldererklært vinner av årets sommerfestivaler på programmet til Reeperbahn. Sofie Tollefsbøl og bandet Fieh har spilt til strålende kritikk på de norske festivalene i år, og Tollefsbøl forteller at en konsert som denne betyr mye for dem.

— Det er jo en unik mulighet til å spre musikken til et nytt publikum som kanskje aldri ville ha hørt om oss om vi ikke spilte der. Dessuten moro å reise på tur, og en gyllen mulighet til å spise bratwurst, sauerkraut, käsespätzle, gå med lederhosen og gjøre tyske ting.


— Men man får ikke noe gratis når publikum ikke kjenner låtene og bandet fra før.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Lüt har allerede rukket å opptre foran det tyske publikummet, og ser frem til å komme tilbake. Til GAFFA forteller Markus Danjord, vokalist i bandet, at den største forskjellen han opplever ved å spille i utlandet er prating mellom låter.

— Engelsken min er innafor, men den har litt å gå på før jeg virker som en skikkelig verdenskjent rockestjerne.

Betyr mye for bandet


Danjord forteller at han ikke ser på det som et hinder at tekstene er på norsk, da det av og til også virker på han som om det norske publikummet sliter med å forstå hva han synger i versene. Frontmannen i Tromsø-bandet forteller at en spillejobb som Reeperbahn betyr mye for bandet, og at det forhåpentligvis vil være til å høste frukter av.

— Vi ser lyst på satsningen i Europa, og ser på band som Kaizers og Kvelertak at det er fult mulig å utrette store ting der også!

LES OGSÅ: Første skoledag ved ny musikkutdanning.


De norske artistene som kan oppleves under årets Reeperbahn-festival er I Am K, Halcyon Days, Great News, Sigrid, The Cruel Intentions, Sassy 009, The Dogs, Fight The Fight, Lüt, Pish, Fieh, Askjell, og Pom Poko som fortsetter i Tyskland på turné med Darwin Deez.

GAFFA Norge er til stede under festivalen som foregår fra onsdag og frem til søndag.

ANNONCE