Nyhet

Avril Lavigne: Klar med comeback «etter de verste årene i livet mitt»

GAFFA.no - alt om musikk.

Avril Lavigne (33) har lagt ut et langt brev på nettstedet sitt, der hun melder seg tilbake med ny musikk etter det hun kaller «de verste årene i mitt liv».

Lavigne har ikke sluppet album siden den selvtitulerte 2013-platen, ifølge NME. I stedet har hun tilbragt mye tid hjemme, syk av den flåttbårne sykdommen borreliose, som hun pådro seg i 2014. Underveis ble hun også skilt fra Nickelback-frontmann Chad Kroeger. Årene bød på både fysiske og følelsesmessige kamper, forteller hun:

— Jeg var i stand til å bruke kampen til å lage musikk jeg er virkelig stolt av. Jeg skrev sangene i sengen min og på sofaen, og spilte det meste inn der også. Ordene og tekstene som var så nær mine erfaringer strømmet uanstrengt ut av meg, skriver Avril Lavigne.


LES OGSÅ: Beatles-legenden John Lennon får nytt minnefrimerke.

Hun fastslår videre:

— Musikken har virkelig hjulpet med å helbrede meg og holde meg i live.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Hun bestemte seg for å være åpen og ærlig om kampen mot sykdommen, som hun fortsatt lider av. Og sterk er historien hun deler om den første sangen hun slipper fra det kommende sjettealbumet – Head Above Water, som er i vente 19. september.


— Det er også den første sangen jeg skrev i sengen etter en av de mest skremmende øyeblikkene i livet mitt. Jeg hadde akseptert døden, og følte at kroppen begynte å slå seg av. Det var som å drukne, som om jeg forsvant under vann og trengte å komme opp etter luft. Som om jeg var i en ulv og ble trukket under av strømmen, ute av stand til å puste. Jeg bad til Gud om å hjelpe meg å holde hodet over vannet. Jeg kom nærmere Ham. Moren min holdt meg. I armene hennes skrev jeg den første sangen jeg slipper for å fortelle min historie.

LES OGSÅ: TMZ: Mac Miller er død - 26 år gammel.

Nå drømmer hun om å vende tilbake til scenen for fullt, men ber fansen om å være tålmodig. I fjor ble hun invitert opp på scenen med eksmannen og Nickelback og fremførte Rockstar.


(©NTB)

ANNONCE