Nyhet

Bluesmestre blir læremestre på nytt studium

GAFFA.no - alt om musikk.

Knut Reiersrud og Amund Maarud skal holde hver sin mesterklasse, mens Olaf Olsen fra Bigbang er blant lærerne, når Norges første høyskolestudium i blues dras i gang fra høsten.

Det skjer på Høgskolen i Sørøst-Norge, på skolens campus i bluesbyen Notodden – og høyskolestudiet sparkes i gang under årets festival første helg i august.

Da hopper studentene rett inn i det gjennom å møte de andre studiekameratene – og få en sterk introduksjon til blues, het det på skolens pressekonferanse i Oslo om det nye studiet tidligere denne uken.


LES OGSÅ: Taylor Swift beskyldes for plagiat.

Studiet er på 30 studiepoeng, varer i to semestre, og er resultatet av et samarbeidet mellom høyskolen, Notodden Blues Festival, Europas Bluessenter og Rock and Roll Forever Foundation.

Det sistnevnte er Steven Van Zandts hjertebarn, og står allerede bak Little Steven's Blues School på Notodden. Det er lærerteamet herfra som skal veilede bluesstudentene. Blant dem er musikernavn som Morten Omlid


Artikkelen fortsetter under videoen.

Målgruppen er unge som spiller i band, lager låter eller jobber med studio- eller musikkprogrammering. De skal gis anledning til «å utforske bluesens musikalske og kulturelle univers».


Maarud sier ifølge Usn.no at han som faglærer ønsker å øke bevisstheten rundt bluesens sentrale rolle i all musikk.

— Det studentene vil sitte igjen med etter studiet er en kompetanse i en av de mest grunnleggende musikksjangerne som gjennomsyrer all musikk. Dessverre er det slik at blues som sjanger er litt uglesett, noe jeg selvsagt synes er helt feil. Blues er faktisk en meget kompleks sjanger å utøve mening i, nettopp fordi den er så enkelt oppbygd.

LES OGSÅ: Intervju med Kristin Asbjørnsen.


Bigbang-Olsen ønsker å hjelpe sine kommende studenter til å lære og forstå rollen som artist og musiker, og uttaler til høyskolens hjemmeside at han gleder seg også til å «gi tilbake» noe til unge musikere.

(©NTB)

ANNONCE