Nyhet

Nå kan «samarbeidet» mellom Dave Grohl og David Bowie se dagens lys

GAFFA.no - alt om musikk.

...men ikke slik vi helst skulle ønske.

I månedene etter David Bowie bortgang i januar 2016 kom flere historier frem om artister og band som hadde prøvd å samarbeide med legenden. Band som Coldplay og Red Hot Chili Peppers var blant de mange populære bandene som sine historier om avslag fra Bowie.

Det samme gjorde Dave Grohl.

LES OGSÅ: Amerikansk festivalgigant satser i Skandinavia.

Foo Fighters-frontmannen hadde nemlig prøvd å få med seg David Bowie på en låt til et filmprosjekt han jobbet med. Svaret fra Bowie var derimot ikke det Grohl hadde håpet på.

Bowie skrev nemlig tilbake i en e-post: «David, jeg så filmen og jeg er nødt til å være ærlig med deg; det er ikke helt min greie» og «jeg er ikke skapt for disse tidene».

Artikkelen fortsetter under videoen.

Nå kan likevel låta Grohl hadde forhåpninger om å samarbeide med Bowie om se dagens lys. I et nytt intervju med GQ forteller han nemlig at han har gitt bort låten til et annet band - uten å avsløre hvilket:

— Jeg prøvde i årevis, fordi jeg synes det var den kuleste greia noensinne. Vi prøvde det, jobbet med det, og så kontaktet jeg faktisk Bowie om å gjøre det sammen for et filmsoundtrack, som ikke ble noe av. Han likte ikke filmen, det var ikke meg - det var filmen. Så prøvde jeg å jobbe mer med låta, men til slutt ga jeg den bort til et annet band, som ikke har brukt den enda.

LES OGSÅ: Fortsetter festivalsuksessen. (SPONSET LENKE).

Dave Grohl og Foo Fighters er for tiden på turné med fjorårets albumutgivelse Concrete And Gold, som ble anmeldt til fire stjerner her i GAFFA. Anmelder Geir Magne Staurland beskrev albumet som en «forskjønnende ripe i lakken» og «et friskere album enn på lenge».

GAFFAs norske lesere kåret også bandet til årets internasjonale gruppe i GAFFA-Prisen 2017.

I fjor sommer var bandet headlinere på Roskilde Festival, og i neste uke gjør de sin eneste konsert i Norden denne sommeren på Nya Ullevi i Göteborg 5. juni.

ANNONCE