Nyhet

— Har nesten ikke spilt konserter i Norge

GAFFA.no - alt om musikk.

Elektronikabandet Flunk debuterte i 2002, og har totalt gitt ut fem album. Likevel har ikke gruppen vært mye å se på norske scener. Lørdag blir det en forandring på det; da spiller nemlig kvartetten i GAFFA-vogna under Musikkfest Oslo.

Programmet til årets utgave av Musikkfest Oslo ble offentliggjort tidligere denne måneden, og nytt av året stiller GAFFA.no opp med en egen scene på dagen; GAFFA-vogna på Olaf Ryes plass. Her vil vi servere musikk fra klokken 11:00 til 23:00 og blant de første artistene som opptrer finner vi Flunk (bildet).

Men hvem er egentlig Flunk?


LES OGSÅ: Pom Poko signerer med Bella Union.

For å finne ut mer tok vi en prat med gruppen i forkant av lørdagens konsert.

Hei, Flunk. Hvem er dere?


— Vi er Flunk, vi er nesten familie, siden vi har spilt sammen i over femten år. Vi har nesten ikke spilt konserter i Norge, men er ganske populære i Tyrkia, Polen, Mexico, USA og sånne steder. Bandet består av Anja Øyen Vister, som synger og spiller gitar. Hun ble en gang i tiden kåret til Årets Urørt på NRK P3. Ulf Nygaard er produsent på platene, synger og programmerer, og står også bak blant annet Folk & Røvere og en label som heter So Happy. Jo Bakke spiller gitar, og har vært i flere band. Nå spiller han også litt i Wholly Martin. Erik Ruud spiller trommer, og er også litt med i Wholy Martin. Bassist er Ole Kristian Wetten, som er en ekte frilansmusiker, men som også nylig ga ut sin solodebut under navnet OK Wetten.

Artikkelen fortsetter under videoen.


— På Musikkfest spiller vi en bunke låter fra katalogen, blant annet fra det siste albumet, Chemistry And Math, som opprinnelig kom i fjor, men som nå er utgitt på nytt på et amerikansk selskap.

Hvordan var var den aller første konserten dere spilte?

— Hmm. Det var enten på Blå. Eller muligens på Delicatessen, tapasbaren nederst på Grünerløkka, hvor oppsettet var vokal, kassegitar og ghettoblaster...

Tentativ festivalplakat. ILLUSTRASJON: Øystein Dale Svendsen


Hva er deres drømmeraider?


— Bare vi får rikelig med kald pils, er vi egentlig fornøyd, selv om gitaristen blir litt sur hvis det ikke er en flaske vin å få, og vokalisten litt gretten hvis det ikke er nok vann. Tror ikke vi har noen dagdrømmer om hva vi kan bli servert, vi er rett og slett lette å tilfredsstille.

LES OGSÅ: Flere navn til Øya.

Flunk spiller på GAFFA-scenen på Musikkfest Oslo førstkommende lørdag, 2. juni.


De går på scenen klokken 14.00.

ANNONCE