Nyhet

ABBA og Madonna har noe til felles

GAFFA.no - alt om musikk.

ABBA og Madonna vil få en ny ting felles når museet viet de svenske popheltene åpner sin nye utstilling.

Den nye utstillingen som åpner 8. mai vil nemlig innledes med en film produsert av Jonas Åkerlund, den svenske filmregissøren som fikk sin første Grammy-pris for Madonnas musikkvideo til Ray Of Light i 1998.

Siden har den tidligere Bathory-trommeslageren gått videre til å regissere et utall musikkvideoer for blant andre Lady Gaga, Metallica, Kesha, Coldplay, Taylor Swift, Beyoncé og Pussy Riot.


LES OGSÅ: Raser mot Live Nation etter bildetabbe.

Nå fikk Jonas Åkerlund materiale fra kvartettens ulike soloprosjekter siden ABBA skilte lag i 1982 og frem til i dag, for å sette det sammen til en fire minutter lang film som oppsummerer disse 36 årene, heter det i pressemeldingen.

Artikkelen fortsetter under videoen.

I den nye utstillingen får publikum oppleve ulike «Chess»-relaterte objekter og utstillinger, der de kan prøve å dirigere et helt symfoniorkester, «Mamma Mia!»-viede avdelinger der de selv kan hjelpe Donna med å male døren virtuelt – og en Benny Anderssons Orkester-utstilling, som de kan danse til.


LES OGSÅ: Jay-Z saksøkes av svensk bank.


— Vi avbilder musikalene, soloalbumene og filmene gjennom å bruke både digitale og analoge teknikker, sier Ingmarie Halling, som er kreativ sjef og kurator ved ABBA The Museum i Stockholm.

(©NTB)

ANNONCE