Nyhet

— Vi gleder oss masse til vi kan åpne portene

GAFFA.no - alt om musikk.

Stokkøya Festival arrangeres neste helg.

I fjor høst la arrangørene frem planene for tidenes første Stokkøya Festival, og nå begynner det å nærme seg festivalstart: Den første utgaven vil gå av stabelen neste helg, fredag 29. og lørdag 30. juni.

— Vi gleder oss masse til vi kan åpne portene og vise fram Stokkøya og festivalområdet til alle nysgjerrige publikummere. Over 90% av festivalpassene og aktivitetene er allerede solgt, så da ligger det an til at befolkningsantallet på Stokkøya blir seksdoblet denne helgen, forteller arrangørene i en kommentar til GAFFA.


Festivalen arrangeres av gjengen bak bransjefestivalen Trondheim Calling og har, i tillegg til et stort musikkprogram, flere andre ting på planen i løpet av helgen.

LES OGSÅ: Derfor boikotter GAFFA Jay-Z og Beyoncé.

— I tillegg til artister fra hele Norden har vi også et litterært program, Spætts filmcontainer som snurrer trøndersk kortfilm, aktivitetprogram for publikum og ulike matprogramposter. Stokkøya Festival ønsker å ta festivalopplevelsen et hakk lengre. Det betyr blant annet høyere komfort på campen hvor alle teltcampere får gratis morgenkaffe og bakverk og tilgang på ordentlige dusjer.


Artikkelen fortsetter under videoen.

På plakaten finner vi solide navn som Motorpsycho, Ebbot Lundberg (SE), Ole Paus, Fay Wildhagen, Ida Jenshus, Pom Poko, Emile The Duke og Sólstafir (IS).


Se fullt program her.

Plastfritt

Stokkøya Festival vil også være Midt-Norges første plastfrie festival. Målsetningen deres er å sikre at det ikke havner plast i havet eller i nærområdet under festivalen, redusere bruk av forbruksplast med 75%, redusere mengden avfall totalt og bidra til å drive fram positive endringer.


LES OGSÅ: «Musikk som får meg til å romantisere mango».

— Noen av tiltakene er egentlig banalt enkle, men vil redusere plastforbruket og CO2-fotavtrykket vårt med flere tonn. Vi skal kompostere matavfall og nedbrytbart bestikk/fat på stedet, og lager all festivalmaten fra bunnen av med råvarer som ikke blir levert pakket i plast.

Den første utgaven av festivalen arrangeres neste helg på Stokkøya i Åfjord kommune.


ANNONCE