Nyhet

Verdensstjernens turné-merch trekkes tilbake - sammenlignes med nazisymbol

GAFFA.no - alt om musikk.

Shakira er i disse dager ute på sin verdensturné, «El Dorado World Tour».

I forbindelse med turnéen har en ny kolleksjon med merchandise blitt lagt ut for salg på sangerinnens nettsider, blant annet er gullhalsbånd som har fått fansen til å rase.

LES OGSÅ: Nådde den «magiske» milliardgrensen på YouTube.


Halsbåndet ble først lagt merke til av tyske Bento, som påpekte likhetene mellom smykket og det nazistiske symbolet «Black Sun» (schwarze sonne) – et symbol som nå er forbudt i Tyskland, skriver People.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Shakira har så langt ikke svart på kritikken, men Live Nation, som sto bak designet, har bedt om unnskyldning og forklart tanken bak halsbåndet i et innlegg på Twitter:

— Halsbåndet Live Nation designet for Shakiras «El Dorado World Tour» var inspirert av et pre-columbiansk symbol. Noen fans har dog uttrykket bekymring over at designet har likheter med nazistiske symboler. Vi ber oppriktig om unnskyldning for den utilsiktede likheten og har permanent fjernet dette smykket fra vår kolleksjon.


LES OGSÅ: Dr. Dre med store filmplaner.

Shakira befinner seg for tiden i Europa og har planlagt konserter i Frankrike, Portugal, Spania og Tyrkia de neste ukene før turnéen går videre til USA.

Hun besøkte ikke Norge i denne omgang.


ANNONCE