Nyhet

Tildeles en av de største æresbelønninger innen norsk kulturliv

GAFFA.no - alt om musikk.

Kultur-Norges største æresbelønning, Anders Jahres Kulturpris, går i år til tre av Norges mest kjente og kjære artister; Kari Bremnes, Anne Grete Preus og Ole Paus.

Anders Jahres Kulturpris for fremragende kulturell innsats i Norge deles ut under en seremoni i Universitetets aula i Oslo 6. september. Det samlede prisbeløpet er på halvannen million kroner.

De tre prismottakerne – Anne Grete Preus (61), Kari Bremnes (61) og Ole Paus (71) – trekkes fram av juryen som «fremragende representanter» for musikalske retningen som oppsto her i landet på 1950- og 1960-tallet, da norsk av vise- og låtskriverkunst utviklet seg.


— Med hvert sitt personlige særpreg har prisvinnerne virket både som skapende og utøvende artister. De er sangere, musikere og historiefortellere som med en sterk formidlingskraft har erobret et stort publikum, sier prisutvalget, som ledes av Åse Kleveland.

Øvrige medlemmer er Bentein Baardson, Svein Olav Hoff og Svein Aaser.

LES OGSÅ: Aurora synger i Disneys nye storfilm.


— Prisvinnerne er bærere av musikalske og litterære tradisjoner som stadig søker nye veier og uventet samklang. Årets prisvinnere er sangpoeter i ordets egentlige forstand, konkluderer utvalget.

(©NTB)

ANNONCE