Nyhet

Spesialpris til «The Boss»

GAFFA.no - alt om musikk.

«Harry Potter og Barnets forbannelse» – et skuespill i to deler – fikk mye heder søndag. Det fikk også Bruce Springsteen for «Springsteen on Broadway».

Oppsetningen av JK Rowlings stykke stjal virkelig rampelyset da teaterverdens svar på Oscar-utdelingen, Tony, fant sted i New York søndag.

LES OGSÅ: Norgesaktuelle Eminem får kritikk etter konsert.


«Harry Potter og Barnets forbannelse» er en fortsettelse av JK Rowlings fortelling om den begavede trollmannen Harry. Her møter vi ham igjen i voksen alder, som trebarnsfar og ansatt i Magidepartementet.

Dyrest i Broadway-historien

Stykket er også kommet ut som bok, og det ryktes at en film også kan være på vei.


Men enn så lenge kan Rowling glede seg over at stykket blant annet fikk Tony i de gjeve klassene «beste stykke» og «beste regi».

Videre vanket det pris for kostymer, lyd, kulisser og lys.

Se Bruce Springsteen opptre under prisutdelingen nedenfor. Artikkelen fortsetter under Twitter-innlegget.


New York-oppsetningen av «Harry Potter and the cursed child», som den heter på engelsk, har en prislapp på 69 millioner dollar – og er dermed den dyreste i Broadways historie, skriver TT.


Andrew Garfield ble priset i hovedrollekategorien for innsatsen i «Angels in America»: Aids-dramaet som satte rekord i antall Tony-nomineringer med hele 11 nominasjoner.

LES OGSÅ: Dette bør du få med deg på Bergenfest denne uken.

På kvinnesiden stakk Glenda Jackson av med pris for sin kritikerroste innsats i «Three Tall Women».


Mestvinnende ble stykket «The Band’s Visit,» en musikal som kunne ta med seg 10 priser hjem, inkludert prisen for beste nye musikal.

Pris til «The Boss»

Bruce Springsteen, som for tiden er aktuell med «Springsteen on Broadway», kunne også glede seg over en pris, kalt «Special Tony Awards».


LES OGSÅ: Johanna (5) på Miniøya: «Litt mye rock».

Også musikallegenden Andrew Lloyd Webber kunne ta med seg en spesialpris hjem, melder The New York Times.

(©NTB)


ANNONCE