Nyhet

Raser mot punkrockbandet etter vitsing fra scenen

GAFFA.no - alt om musikk.

Bandets fans truer med boikott etter det som beskrives som en «usmakelig vits» fra bandet som er kjent for nettopp å komme med «usmakelige vitser».

NOFX er i hardt vær etter at de under en konsert på Punk Rock Bowling & Music Festival i Las Vegas søndag vitset om masseskytingen på festivalen Route 91 Harvest i samme by i fjor høst.

I en video publisert hos det amerikanske musikkmagasinet Spin kan man høre bandets vokalist og bassist Fat Mike (bildet) si: «Vi spilte en låt om muslimer og vi ble ikke skutt. Hurra». Så svarer gitarist Eric Melvin: «Jeg tror du bare blir skutt i Vegas om du er med i et countryband». Fat Mike fortsetter da med et «de var i det minste countryfans og ikke punkrockfans», noe som fikk publikum til å bue.


Fat Mikes comeback overfor publikum var deretter: «Dere tenkte alle det samme».

LES OGSÅ: Spilletider til Musikkfest Oslo annonsert.

I ettertid har bandet fått mye kritikk og torsdag kveld norsk tid gikk de ut med en unnskyldning via deres offisielle Facebook-side:


«Jeg får ikke sove, ingen i bandet får det. Det vi sa i Vegas var bedritent og ufølsomt og vi er flaue over våre kommentarer. Så vi bestemte oss for å komme sammen og diskutere og skriver en dyp, ærlig beklagelse, for det er det de som er støtt og såret fortjener». Se meldingen under.

Artikkelen fortsetter under Facebook-meldingen.

Under skytingen mot publikum på Route 91 Harvest i fjor høst ble 59 mennesker drept og over 500 skadd. Kommentarene fra NOFX under konserten i Las Vegas i helgen har ført til at mange fans har snudd ryggen til dem, basert på tilbakemeldingene som kan leses på bandets Facebook-side.

Siste utvikling i saken er, ifølge Consequence Of Sound, at bandet har blitt sparket fra festivalen Camp Punk In Drublic - en festival de i sin tid var med på å starte.


LES OGSÅ: Norsk fotballspiller gjør det stort på Spotify.

Punkrockbandet er kjent for sin smådrøye humor, og låter som My Vagina, No Fun In Fundamentalism og Bleeding Heart Disease, men måtte også tåle kritikk da de brukte bilder av Bill Cosby på sine backstagepass tilbake i 2015.

NOFX har holdt det gående siden 1983 og opplevde mye suksess gjennom 90-tallet som del av en punkrockbølge ledet an av band som The Offspring, Green Day og Blink-182.


ANNONCE