Nyhet

«Min stemme er ikke ødelagt likevel»

GAFFA.no - alt om musikk.

SZAs stemme er ikke permanent ødelagt - som først antatt.

For noen uker siden kom det frem at den amerikanske r&b-stjernen Soána Imani Rowe, best kjent under artistnavnet SZA, hadde blitt rammet av permanente stemmeproblemer.

I mai skrev artisten i et innlegg på Instagram at hun hadde forsøkt å finne ut hva som var galt med stemmen, og at hun i lengre tid hadde blitt tvunget til å ta steroider for å kunne gjennomføre sine konserter.


LES OGSÅ: Foo Fighters-fansen bekymret for Dave Grohl.

Det var etter en konsert i Madison Square Garden i New York i slutten av mai at stjernen gikk ut på Twitter og sa at stemmen hennes var permanent ødelagt. Konserten hadde ifølge henne vært en test for å se hvor ille det sto til med stemmebåndene, og i en melding som senere ble slettet fra mikrobloggtjenesten skrev SZA:

— Jeg vil bare være i fred. Mine prioriteringer har blitt «fucked up». De er «fucked up». Jeg trenger «space». Hadet.


Artikkelen fortsetter under videoen.

På grunn av skadene ble flere turnédatoer flyttet og fremtiden hennes som konsertartist var uklar, men ifølge hennes siste meldinger på Twitter har hun arbeidet sammen med leger og stemmeeksperter, og sier nå at hennes stemmebånd ikke er permanent skadet - som først antatt.


— Jeg er velsignet ved å kunne si at min stemme ikke er permanent skadet, og jeg har arbeidet daglig for å komme tilbake, skriver hun blant annet. Les meldingene på hennes Twitter-profil her, her og her.

LES OGSÅ: Mesterlig publikumsfrieri.

SZA slapp i fjor debutalbumet Ctrl, som her i GAFFA ble hyllet som «en av årets beste r&b-utgivelser». Så langt i år har hun blant annet gjort seg bemerket for Kendrick Lamar-samarbeidet All Of The Stars og for sin cameo i Childish Gambino-videoen This Is America.


ANNONCE