Nyhet

Highasakite følger opp suksessen

GAFFA.no - alt om musikk.

Bandet, som nå er en duo, er klar med ny singel denne uka.

Låta Out Of Order ble sluppet i april, og var første smakebit på ny musikk fra Highasakite i 2018. Utgivelsen markerte et veiskille for bandet som ifølge en pressemelding går tilbake til utgangspunktet, med Ingrid Helene Håvik ved roret og Trond Bersu som produsent.

Out Of Order gikk rett inn på A-lista på P3 og B-lista på P1, og ligger fortsatt på spillelistene til kanalene.


LES OGSÅ: Netflix med stort hiphop-prosjekt.

I morgen slipper Highasakite singelen Elastic State Of Mind.

— Jeg husker vi hadde alle delene, intro, vers og pre-refreng, men vi manglet liksom et skikkelig refreng. Jeg ba Ingrid hjem til meg, ga henne en mikrofon og på fem minutter lagde hun linja som ble refrenget. Helt rå den dama der, sier Trond Bersu i en kommentar om den nye singelen.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Det siste året har det blitt skrevet mye i norsk presse om Highasakite - ikke på grunn av musikken:


Stort sett har det handlet om intern krangling i suksessbandet.

På de siste to albumene har Highasakite bestått av keyboardist Marte Eberson, gitarist Kristoffer Lo, Øystein Skar på synth og trommeslageren Trond Bersu – i tillegg til frontfigur Håvik.

LES OGSÅ: Flytter festivalen innendørs etter ekstremværvarsel.


Ryktene om et mulig brudd for bandet oppsto først etter at Ingrid Helene Håvik hadde tatt patent på bandnavnet. I midten av oktober kom det dog en klage på godkjenningen i patentstyret fra de tre medlemmene Marte Eberson, Kristoffer Lo og Øystein Skar, som nå er ute av bandet.

Striden om bandnavnet har blitt omtalt som bitter. Ifølge de tre bandmedlemmenes representanter ble Håviks patentregistrering gjort «i strid med god forretningsskikk».

ANNONCE