Nyhet

Fay Wildhagen melder seg tilbake - tre år etter debutplaten

GAFFA.no - alt om musikk.

Gitar- og låtskrivertalentet Fay Wildhagen debuterte som 21-åring i 2015, hele veien til Spellemanns- og P3 Gull-nominasjoner og turnering med Mew.

En av låtene på debutalbumet Snow innbragte henne Edvardprisen i klassen for Årets utfordrer året etter. Wildhagen fartet land og strand rundt med over 70 konserter i Norge i kjølvannet.

Så ble det stillere. Og i november i fjor skrev Fay Wildhagen på Facebook at årsaken til at det hadde vært så stille lenge, var senebetennelse i begge armene i snart to år.


— Jeg har trengt litt tid for meg selv.

LES OGSÅ: Joe Jackson er død.

Men da var hun bra - og i studio på Gotland med produsent Tobias Fröberg, kjent blant annet fra sitt samarbeid med Ane Brun. I mars i år spilte hun under by:Larm, og Dagbladet skrev om konserten at hun var «i ferd med å skape seg et særpreg som lover godt for neste album».


Artikkelen fortsetterunder videoen.

Nå viser det seg at det er i anmarsj 21. september, under tittelen Borders. Plateselskapet Warner Music skriver at albumet «både låter og føles som Fay men er likevel annerledes».


LES OGSÅ: — Eminems arv er umulig å rokke ved.

I kjølvannet av plateslippet turnerer hun i selskap med et stjernelag bestående av Kristoffer Lo, kjent solo såvel som fra Highasakite på blåser og gitarer, mens Jonas Barsten spiller trommer, Andreas Rødland Haga bass og Eirik Kiil Saga trår til på keyboard.

Men først venter et knippe sommerfestivaler på Fay.


(©NTB)

ANNONCE