Nyhet

Dette er våre anbefalinger til Musikkfest Oslo

GAFFA.no - alt om musikk.

Det er så ufattelig mye musikk i hovedstaden - og spesielt på lørdag! Vi skal prøve å skumme bittelitt av fløten og anbefale noen av artistene man bør få med seg under årets Musikkfest Oslo.

Over 500 artister på 52 scener. Det er mer enn by:Larm det! Tidligere var arrangementet kjent som Musikkens Dag. Navnet er byttet ut, men det som er det samme er den fanastiske filosofien: En haug utendørsscener og alle konsertene er gratis for publikum.

Fra halv elleve til ett på natten er det noe som skjer lørdag 2. juni. I et forsøk på at ikke alle valgmulighetene skal gjøre deg som konsertgåer apatisk, skal vi anbefale en håndfull artister som vi mener det er verdt å ofre tiden sin på.


LES OGSÅ: Pom Poko signerer med Bella Union.

Også andre steder kan man nyte god musikk denne dagen. Med et bredt spekter er det noe for enhver musikkfan.

Du kan lese mer om programmet her.


Bugge Wesseltoft / Olle Abstract: Dattera til Hagen, klokken 12:00

En av de mest overaskende settene på programmet er et uventet partnerskap mellom pianogudfar Bugge Wesseltoft og DJ Olle Abstract. De to skal gjøre et DJ-sett(?) på Dattera til Hagen fra 12:00 - 12:45. Anbefalingen kommer i størst grad av nygjerrigheten på hva vi skal få høre. Bugge Wesseltoft er en folkekjær jazzpianist. Men en pianist med en forkjærlighet for techno og dansemusikk.

Sammen med Oslos disco- og househelt Olle Abstract kan gudene bare vite hva som skal skje.

Mall Girl: Regnbuescenen - Sehesteds Plass, klokken 20:00


Mall Girl hevder de driver med konseptuell utforskning, men egentlig driver de med fengende musikk. Inspirasjon fra noise-rock og new wave har resultert i Ukas Urørt hos P3 med låten Slay Queen.


Flinkis-jazzstudenter viser at det er ganske mye bra pop i jazz også. Vi gleder oss!

Safario: Morradi Scene - Kongens Gate, klokken 13:15


DIY-artist Safario er ung til å være så skummelt talentfull. Kroneksemplet på rapper og produsent fra soverommet. Fra soverommet har han også tatt med seg en vill tilstedeværelse på live-scenen. Her kan vi forvente vilt med energi og et publikum som er der for å støtte han hele veien.

Er det noe de unge i hiphop-gamet er gode på er det å skape engasjement. Forvent fullt hus og drøy stemning!


Blvck O: Caps Lokk - Torggata, klokken 16:00

Omar Faal aka Blvck O er bergenser bosatt i Oslo som rapper på flere dialekter og språk. Han imponerte sterkt under årets by:Larm og har uten et label klart å genere imponerende lyttertall på Spotify.

Han har varmet opp for The Game, men er fortsatt ikke hevet over å vise frem sin mørke og tekstfylte katalog. Forvent vers, harde vers.

Spilt Melk: Jaeger - Grensen, klokken 19:10


Kristina Holt & Reneé Reif har en lidenskap for deep house, elektronika og techno. Sammen har de DJ-konseptet Spilt Melk, med fylte hus på Blå og Revolver er det alltid elektrisk og pulserende stemning når de står bak DJ-pulten.


LES OGSÅ: Årets beste balkongkonsert?

Nokså skamløst må vi da nevne at GAFFA Norge har nytt i år sin egen scene under musikkfest. Nærmere bestemt en campingvogn: GAFFA-vogna. En rekke artister og DJ-er vil i løpet av dagen spille fra vognen som vil stå plassert på Olaf Ryes Plass for anledningen.

Programmet ser du her:

Festivalplakat. ILLUSTRASJON: Øystein Dale Svendsen


LES OGSÅ: Fortsetter festivalsuksessen. (SPONSET LENKE).


ANNONCE