Nyhet

Dette bør du få med deg på OverOslo denne uka

GAFFA.no - alt om musikk.

Disse fem artistene bør du se med utsikt over hele Oslo, på Grefsenkollens OverOslo-festival.

Det er ingen stor festival, men den har likevel flere svært gode kort på hånd. Et av dem er Oslos aller beste utsikt. Et annet er at festivalen har en rekke norske artister som har fans over hele landet, i brede lag og i alle aldersgrupper, på programmet: Vi snakker om navn som Morten Abel, Vamp, Raga Rockers, Joddski, Vazelina Bilopphøggers og Stargate (med Ylvis, Unge Ferrari og OnklP). 

LES OGSÅ: Will Ferrell lager film om Eurovision.


Alle disse navnene er det helt klart å se, om ikke bare for deres innflytelse eller for den sterke nostalgien de gir. Men det er fem andre GAFFA mener du enda mer bør få med deg på OverOslo-festivalen. 

Det musikalske friminuttet


Hvem: Gurls
Hvor: DNB-scenen
Når: Lørdag 22. juni, klokken 16:25
Hvorfor: Gurls er et av disse banda som plutselig har groovet seg inn i Musikk-Norge. De har opptrådt på små jazzscener rundt om i det ganske land, og nå har de også begynt å erobre de større scenene. Det er umulig å ikke få litt rykninger i dansefoten når Ellen Andrea Wang slår på ståbassen og synger, eller når Hanna Paulsberg blåser de mest funky toner ut av saksofonen (eller kanskje rapper litt?) – eller når Rohey trår til med sin mektige stemme, ja, da blir det nesten for meget av det gode. Dette er tre anerkjente og dyktige musikere hver for seg, og som har forent sine krefter i det de selv omtaler som et musikalsk friminutt. Gurls er et friskt pust på plakaten som alene burde gjøre at en karrer seg opp til Grefsenkollen denne lørdags ettermiddagen.

Anbefalt av Øyvind H. Lønberg

Norges superstjerne


Hvem: Sigrid
Hvor: Hovedscenen
Når: Onsdag 20. juni, klokken 20:15
Hvorfor: De fleste har kanskje sett Sigrid før, og de som ikke har gjort det, de må gjøre det nå: For det er få eller ingen som har sett den norske superstjernen fra Ålesund med et nydelig oversiktsbilde av Oslo i bakgrunnen. Etter å ha sett henne titalls ganger, vet jeg selv at man ikke blir lei av den store stemmen, en stemme som behersker nedpå låter like godt hennes pop-låter som slår i trynet – for ikke å snakke om den sterke tilstedeværelsen på scenen. Sigrid på OverOslo-festivalen blir en serverdighet. Det vet jeg. 

Anbefalt av Geir Magne Staurland


En sann distrikspoet

Hvem: Stein Torleif Bjella
Hvor: Hovedscenen
Når: Onsdag 20. juni, klokken 17:00 
Hvorfor: Stein Torleif Bjella har blitt kalt en slags moderne Olav H. Hauge. Det er selvfølgelig å ta fryktelig i, men noe ligger det i det: Bjella skildrer hverdagen med sterk dialekt, og bidrar med stor poetisk teft i et poplandskap som ellers helt klart savner det tungt. Bjella er en artist som tar livet på kornet, både på plate og live, med sjarmerende betrakninger over de aller største og minste ting. Han er selvfølgelig også kritikerrost til det renner over, og lite tyder på at mannen har endret seg siden sist. I tillegg er han satt til å åpne hele festivalen. Fantastisk!


Anbefalt av Geir Magne Staurland

Behagelig og ung pop-stemme


Hvem: Sivert Sivertsen
Hvor: DNB-scenen
Når: Torsdag 21. juni, klokken 17:55 
Hvorfor: Sist GAFFA så den unge pop-skikkelsen Sivert Sivertsen var på OverOslos talentfestival GNIST. Da hadde han 39,5 i feber og en trommis med to brukne armer. Den gang var det bra, velspilt, energisk og lovende. Så da må man jo bare spørre seg: Dersom bandet er helt friskt til OverOslo-festivalen, hvor bra vil det være da? Det høres lovende ut, gjør det ikke? Lad opp til konserten med Sivertsens to singler, to svært yndefulle og rolige svisker, som live blir fremført av en stødig, god og mørk dePresno-vokal.

Anbefalt av Geir Magne Staurland

En av samtidens store soulstemmer

Hvem: Rag'n'Bone Man
Hvor: Hovedscenen
Når: Onsdag 20. juni, klokken 22:05
Hvorfor: Rory Charles Graham, som han egentlig heter – mannen som raskt vokste seg ut av hiphop-scenen i Brighton i England, og som snart skulle ta over verden med låta Human i 2016. Han må kunne sies å være en av samtidens store soulstemmer, og etter at Human ble sluppet, har det bare gått én vei for engelskmannen med gullstrupen. Da GAFFA så ham på Parkteateret, for litt over ett år siden, var han kraftig forkjølet, men stemmen låt uansett mektig godt. Vi tror det blir enda bedre i kveld. En perfekt artist å runde av festivalens første dag med.


Anbefalt av Øyvind H. Lønberg


Mangler din favorittartist eller ditt favorittband? Gi oss gjerne en beskjed om hvem og hvorfor i kommentarfeltet under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.

ANNONCE