Nyhet

Bjella slapp diktsamling i fjor – men det var én ting han ikke fortalte om

GAFFA.no - alt om musikk.

Nå slippes Stein Torleif Bjellas jordsjuke dikt løs på ny – denne gangen med tonefølge.

Diktsamlingen «Jordsjukantologien Nr 1» kom ut i oktober i fjor på Oktober forlag, som meldte om «uvanlig høye» salgstall for sjangeren.

LES OGSÅ: Festivaler over hele landet melder om storstilt svindel.


Men det Bjella holdt tett om da, var at han allerede hadde vært i Amper Tone-studioet og gjort unna en plateinnspilling. Der hadde 12 av diktene fra «Jordsjukantologien» blitt satt musikk til og innspilt med Bjella og bandet bestående av Eirik Øien, Kenneth Kapstad og Geir Sundstøl, mens Bård Ingebrigtsen var med som produsent og medmusikant.

Tittelen blir enkel og grei: «Jordsjukantologien Nr. 1 – Musikken», og slippes denne uken.

Klar for Olavsfestdagene


Etter å ha gjort en konsertfremføring av diktene under årets Kongsbergjazz, skal Stein Torstein Bjella og bandet på ny i ilden 3. august under Olavsfestdagene i Trondheim.

Der blir tonesatte dikt som blant andre «E vart uvenn med mine sysken», «E forstod ikkje at e var gjæv for far», «Helsedagbok», «E selde grunnen te hyttefolket», «Ho vart enke» og «Onkel Halvor var einsleg og barnlaus» å høre fra scenen.

LES OGSÅ: Notodden Bluesfestival har sikret seg «alle festivalers drøm».


— Jeg har prøvd å holde to temaer gjennom samlingen, og det er hvordan eiesyken griper inn i både jord og kjærlighet, sa Bjella til NTB da diktantologien utkom i fjor.

Der avviste han også blankt at han skulle ut som diktoppleser, uten å røpe at han hadde alternative planer.

(©NTB)


ANNONCE