Nyhet

Derfor sparket den norgesaktuelle trioen bookingagenten sin

GAFFA.no - alt om musikk.

— Det er ille å ikke engang få halvparten av den samme summen. Men når lønnsforskjellen er ti ganger så stor? Det er galskap.

Haim-søstrene (bildet) snakker ut etter å ha sparket en av sine agenter grunnet stor lønnsforskjell etter en festivalopptreden. De fikk en betydelig mindre sum enn en mannlig artist som stod på samme plakat, skriver NME.

California-trioen avslører ikke hvilken festivalopptreden de mener de ble underbetalt for, og sier de i utgangspunktet heller ikke reagerte på summen de ble tilbudt da spillejobben var ment å være en promoteringsmulighet.


— Vi ble fortalt at lønnen var lav fordi vi skulle opptre på festivalen i håp om å få spilletid på radio, uttalte Danielle Haim overfor magasinet Grazia.

LES OGSÅ: Kåret til beste internasjonale band.

— Vi tenkte ikke så mye over det der og da, men da vi fikk vite at noen hadde fått ti ganger så høy lønn som oss, sparket vi agenten vår.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Trioen, som består av søstrene Este, Danielle og Alana Haim, har i løpet av de siste årene oppnådd stor suksess. Deres debutalbum Days Are Gone fra 2013 kapret plass i folks hjerter. Også under Øyafestivalen det samme året imponerte trioen GAFFAs utsendte.


I fjor sommer kom oppfølgeren Something To Tell You, som ble beskrevet som et album «med mer feelgood-stemning og mer erfaring» i GAFFAs anmeldelse.

LES OGSÅ: Taylor Swift dukket opp i ny Sugarland-video.

Haim er for tiden ute på sin «Sister Sister Sister»-turné og skal opptre på Sentrum Scene i Oslo neste uke, nærmere bestemt torsdag 21. juni.


ANNONCE