Nyhet

Åpner opp om avhengighet og ensomhet

GAFFA.no - alt om musikk.

— Dette er sannheten om meg, sier Demi Lovato om sin nye låt Sober.

«I got no excuses», starter den sterke teksten med. Og Lovato fortsetter å synge om kampen for å holde seg edru, og ber foreldrene om unnskyldning for at hun fikk et tilbakefall – «I'm so sorry I'm not sober anymore».

LES OGSÅ: KRONIKK: En historie om vold og selektiv hukommelse i musikkbransjen.


Også fansene får sin unnskyldning, for at hun sviktet igjen: «I wanna be a role model, but I'm only human». Gjennomgangsrefrenget er at hun drikker når hun er ensom – en følelse hun gjenskaper med det enkle pianofølget som ordene får.

Hun klarte å overraske internett og fansen med låtslippet, melder Billboard: Ingen visste at singelen «Sober» var i vente. Bare på det første halvannet døgnet hadde tekstvideoen over to millioner visninger på YouTube.

Artikkelen fortsetter under videoen.

MTV skriver at sangen er «et rått, usensurert og følelsesladd blikk på avhengighet». Lovato har vært svært åpen om ulik avhengighet hun sliter med, blant annet i YouTube-dokumentaren «Simply Complicated».


LES OGSÅ: Michael Jackson til Broadway.


Der sier hun blant annet at hun har lært å «bli en stemme, ikke et offer» og at «hemmeligheter gjør deg syk». I mars i år feiret Demi Lovato seks år som rusfri, noe hun delte med konsertpublikummet på Barclay-senteret i Brooklyn.

Var langt nede

Det ble ifølge E Online et tårefylt øyeblikk, der oppvarmerne DJ Khaled og Kehlani ledet fansen i å synge «Happy Birthday» for Lovato – og da i betydning «rusfri-bursdagen».


— I går var en svært stor dag for meg. På denne datoen for seks år siden drakk jeg vodka av en Sprite-flaske klokken ni om morgenen. Jeg kastet opp i bilen, og jeg husker jeg tenkte: «Dette er ikke lenger søtt, det er ikke lenger noe gøy. Og jeg er akkurat som faren min», sa Lovato fra scenen.

LES OGSÅ: Paul Simon avslører hvor han vil spille sin siste konsert.

Demi Lovato har slitt med stemmebåndene, og måtte avlyse konserter i England tidligere i juni. Da skildret hun det å få «et kamera trykket opp i nesen og ned i halsen» av legene, men fastslo likevel på Twitter:


— Mindre invaderende enn paparazzifotografer.

(©NTB)

ANNONCE