Nyhet

Guns N' Roses med rykende fersk YouTube-rekord

GAFFA.no - alt om musikk.

I kveld inntar gjenforente Guns N' Roses et utsolgt Valle Hovin i Oslo - og da har Axl Rose & co med seg en rekord i bagasjen som viser hvor relevante bandet fortsatt er.

Powerballaden November Rain som er en del av på Guns N' Roses-albumet Use Your Illusion I fra 1991, fikk året etter en påkostet musikkvideo i forbindelse med singelslipp. Videoen ble en av de mest ønskede på MTV og fikk også prisen for beste cinematografi under MTV Video Music Awards.

Nå har den 26 år gamle musikkvideoen, der Axl Rose gifter seg med sin daværende kjæreste Stephanie Seymour og Slash drar i gang en smått legendarisk gitarsolo utenfor kirken, satt ny YouTube-rekord.


LES OGSÅ: Guns N' Roses lader liverevolveren før Oslo-konsert.

November Rain er nemlig den første videoen fra 90-tallet til å nå én milliard visninger på videostrømmetjenesten. Det skriver Forbes.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Forbes skriver videre at November Rain-videoen hadde et gjennomsnitt på 560.000 visninger hver dag gjennom hele 2017.


De største musikkvideoene fra 90-tallet etter November Rain er Zombie av The Cranberries (750 millioner visninger) og Nirvanas Smells Like Teen Spirit (728 millioner visninger).


LES OGSÅ: Erlend Hjelvik slutter i Kvelertak.

Guns N' Roses dominerte også på 80-tallet. Videoen til Sweet Child O' Mine fra bandets debutalbum Appetite For Destruction (1987) er den mest viste fra tiåret på YouTube - med over 695 milloner visninger.

ANNONCE