Nyhet

Geniet bak Gorillaz erklærer krig mot Kanye West

GAFFA.no - alt om musikk.

Damon Albarn erklærer krig mot Kanye, skal man tro hans uttalelser til et fransk blad: — Jeg sampler ikke, jeg skaper musikk, sa Albarn med West i siktet.

Replikken kom som svar på hva han syntes om Kanye Wests nyeste musikk.

Ifølge nettstedet Stereogum – som refererer intervjuuttalelsene gitt til L'Obs med forbehold om at utsagnet er oversatt frem og tilbake igjen – la Damon Albarn heller ikke fingrene mellom om sin oppfatning av samarbeidet mellom Kanye West og Paul McCartney.


— Kanye West fanget Paul McCartney, sier Albarn, som mente rapperen hadde opptrådt «fornærmende» mot den eldre musikerlegenden.

LES OGSÅ: Derfor boikotter GAFFA Eminem og Bruno Mars.

— Kanye West tenker bare på Kanye West, og bruker et navn for å skape overskrifter når han sier «McCartney er med på sangen min». I tillegg bruker han McCartney i musikkvideoen, men ikke i selve sangen, sier Damon Albarn og har mer å melde:


— Kanye West er blant dem som lever av andre, sier Albarn, som forteller han sendte McCartney en advarsel på forhånd per tekstmelding. Det tok tydeligvis ikke Beatles-legenden hensyn til.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Men i ettertid har Paul McCartney sagt om samarbeidet som resulterte i FourFiveSeconds at han ikke innså at låtskrivingen var i gang – så annerledes var Wests arbeidsmetode.

— Jeg tutlet rundt på gitar og Kanye brukte mye tid på å stirre på bilder av Kim på datamaskinen sin. Jeg tenkte «skal vi noensinne komme i gang med å skrive?». Det viste seg at han skrev, det var hans muse. Han hørte på riffet jeg spilte og visste i sitt hode at han kunne bruke det, så han tok det, skrudde opp farten på det, og fikk på en eller annen måte Rihanna til å synge», sa McCartney nylig til DIY.

LES OGSÅ: Avbrøt konserten to ganger - nå forteller Sheeran hvorfor.


Anledningen til at Damon Albarn går ut med Kanye-bredsiden, er naturligvis hans eget albumslipp: The Now Now med Gorillaz utkom fredag.

(©NTB)

ANNONCE