Nyhet

Er dette de mest overraskende samarbeidene til Roskilde-aktuelle Gorillaz?

GAFFA.no - alt om musikk.

I kveld gjester det virituelle bandet Gorillaz Roskildes Organge Scene i Danmark. Bandet, skapt av vokalist Damon Albarn og tegnerserieskaper Jamie Hewlett, har opp gjennom årene bemerket seg for sine mange artist- og skuespiller-samarbeid.

Vi lader opp til kveldens konsert med en gjennomgang av de mest overraskende samarbeidene til Gorillaz.

LES OGSÅ: Finansiering til ny festival på Hove er klart.


Er det noen du mener mangler på listen? Gi oss gjerne en beskjed om hvem og hvorfor i kommentarfeltet under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.

Gorillaz ft. D12 & Terry Hall - 911 (2002)

Etter terrorangrepet i New York 11. september 2001, ble hiphop-gruppen D12 strandet i London. Gorillaz-vokalisten inviterte dem til studioet sitt hvor de sammen utviklet singelen 911. Albarn skal deretter ha hørt rykter om at ska-helten Terry Hall fra The Specials hadde tatt timer hos en sanger fra Midtøsten.


Albarn hadde lenge vært interessert i å inkorporere verdensmusikk i Gorillaz, og lot derfor Hall spille inn harmonier til låta. Resultatet er en sjangersprikende låt som funker overraskende godt.

Gorillaz ft. Dennis Hopper – Fire Coming Out Of The Monkey’s Head (2005)


En låt som skiller seg betydelig fra resten av Gorillaz' omfattende katalog er Fire Coming Out Of The Monkey’s Head fra 2005-utgivelsen Demon Days, mye takket være Dennis Hoppers spoken word-bidrag. Ifølge Gorillaz-lore fant Hopper tonen med den virituelle karakteren Noodle under en prissermoni, noe som la grunnstenen for samarbeidet.

Før sin død i 2010, var Hopper en profilert skuespiller og regissør, som blant annet var kjent for sin deltakelse i «Rebel Without A Cause» (1955), «Easy Rider» (1969) og «Apocalypse Now» (1979).


Gorillaz ft. Bruce Willis – Stylo (2010)

Skuespiller Bruce Willis dukker opp som et kjent fjes i musikkvideoen til Stylo fra 2010-plata Plastic Beach. I videoen spiller han seg selv, og som rett ut fra en standard Willis-film er han ute etter blod. I en rød Chevrolet El Camino tråler han etter bilen til Murdoc, 2D og Cyborg Noodle, som til slutt havner i havet.

LES OGSÅ: Stort intervju med Immortal.


Willis tror jobben er gjort, men bilen til det virituelle bandet omformes naturligvis til en hai-ubåt og seiler uforstyrret avgårde.

Gorillaz ft. Jack Black - Humility (2018)


Det kommer nok ikke som et sjokk at David Albarn og Jack Black er venner. Samtidig var det noe overraskende å se komikeren/musikeren dukke opp som gatemusikant i en av bandets nyeste musikkvideoer.

Kanskje det ligger et musikalsk samarbeid mellom dem i fremtiden?

Artikkelen fortsetter under videoen.


Gorillaz ft. Noel Gallagher - We Got The Power (2017)

Av alle overraskende samarbeid, er det nok denne som topper listen. Etter å ha vært bitre britpop-rivaler siden midten av 90-tallet, var det nok få som så for seg at disse to noensinne ville jobbe sammen.


Noel ønsket tross alt høylytt at Albarn skulle få aids. Det skal sies at han trakk dette tilbake i 2011, og erstattet immunsviktsykdommen med en heftig forkjølelse. 

Noen samarbeid du savner på lista? Gi oss gjerne en beskjed om hvem og hvorfor i kommentarfeltet under artikkelen eller på GAFFAs Facebook-side.


LES OGSÅ: Disse konsertene kan du ikke gå glipp av på Palmesus.

ANNONCE