Nyhet

Elvis Costello kansellerer turné etter kreftdiagnose

GAFFA.no - alt om musikk.

Elvis Costello avlyser de siste seks konsertdatoene av sin Europa-turné, inklusive opptredenen på norske Tysnesfest 14. juli.

Costello ble operert for kreft i mai, og følte seg i så fin form at han kjørte på med den planlagte Europa-turneen. Men han ble så sliten og påkjent, at han nå kaster inn håndkleet.

Det er konsertene fra 6. juli til 16. juli som nå er avlyst.


— For seks uker siden ringte spesialisten min meg og sa «du burde begynne å spille Lotto». Han hadde sjelden, om aldri, sett en liten, men svært aggressiv, ondartet krefttype bli overvunnet med en enkel operasjon, skriver Elvis Costello i uttalelsen der han forklarer bakgrunnen for avlysningen.

Trodde alt var tilbake på sporet

Etter et slikt inngrep han var gjennom, anbefaler legene tre til fire ukers hvile, alt ettersom hva slags type jobb pasienten har.


— Det var umulig å bedømme hvordan slike råd fungerte når du er en omreisende musiker, som spiller opptredener fra 90 minutter til mer enn to timer hver kveld, skriver Costello, som ble lurt til å tro at alt var tilbake på sporet i starten av turneen.

LES OGSÅ: Finansiering til ny festival på Hove er klart.

Men så klappet han sammen, og medgir i uttalelsen på hjemmesiden at «ånden har vært mer enn villig, men jeg må nå akseptere at det vil ta meg lenger tid enn jeg ønsket å få tilbake min fulle styrke».


Han beklager dypt overfor fansen som rammes, men sier at han ikke vil presse på med en konsert som ikke er på høyden og sette helsen på spill. Han deler også det han kaller «mer optimistiske nyheter»:

At han og bandet The Imposters slipper et nytt album i oktober.

(©NTB)


ANNONCE